Statele Unite par să evite recesiunea

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 noiembrie 2007

A crescut peste aşteptări numărul angajărilor în luna octombrie

Numărul angajaţilor din Statele Unite ale Americii a crescut peste estimările specialiştilor luna trecută, ceea ce, în opinia analiştilor, arată că piaţa muncii din SUA este una rezistentă şi ea va ajuta economia să evite recesiunea aşteptată din cauza slăbirii puternice a sectorului imobiliar.

În octombrie, numărul angajaţilor din SUA a sporit cu 166.000, după ce a crescut cu 96.000 în septembrie, potrivit cifrelor publicate vineri, de Departamentul Muncii. Luna trecută, rata şomajului a fost de 4,7% în SUA, ca şi în luna anterioară. Economiştii aşteptau o creştere medie cu 85.000 a numărului posturilor în octombrie şi o rată a şomajului cuprinsă între 4,6% şi 4,9%.

Nigel Gault, economist şef la "Global Insight" Inc. din Lexing­ton, Massachusetts, declară: "În aceste condiţii, oamenii sunt mai puţin îngrijoraţi de recesiune. Atâta vreme cât sunt create locuri de muncă, consumul va fi sprijinit".

Analiştii cred că, în ultimele trei luni din 2007, economia SUA va avea o expansiune de 1,8%, mai mică decât cea consemnată în trimestrul al treilea: 3,9%. Aceştia cred că rata şomajului va spori în lunile următoare, întrucât expansiunea economică mai înceată îi va determina pe unii întreprinzători să recurgă la disponibilizări. În opinia lor, rata şomajului va ajunge la 5% până în a doua jumătate a anului viitor.

Cifrele privind piaţa muncii, publicate vineri de administraţia de la Washington, au trezit optimismul şi în rândul investitorilor, care s-au orientat către acţiuni. Drept urmare, moneda SUA s-a depreciat, depăşind, pentru prima oară, pragul de 1,45 dolari/euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb