Staţiunea Sf. Constantin şi Elena - destinaţia ta pentru sănătate şi relaxare

A.F.
Miscellanea / 10 aprilie

Staţiunea Sf. Constantin şi Elena - destinaţia ta pentru sănătate şi relaxare

Şapte izvoare minerale vindecătoare. Peste 100 de ani de tradiţii în terapia balneo şi marină. Centre spa şi complexe hoteliere moderne. Iată doar câteva detalii care fac din staţiunea Sf Constantin şi Elena o destinaţie de neegalat pentru sănătate şi un stil de viaţă împlinit. Ţi-am stârnit interesul? Te invit într-o călătorie de cunoaştere pentru sănătate şi bunăstare!

La doar câţiva kilometri de Varna, înconjurat de răcoarea ţărmului mării şi de verdeaţa abundentă, se află unul dintre cele mai pitoreşti locuri de pe litoralul bulgar al Mării Negre - Sf. Constantin şi Elena - prima staţiune maritimă din Bulgaria, cunoscută pentru mai mult de un secol pentru peisajele sale marine frumoase şi natura minunată, un loc pentru sănătate şi relaxare.

Situată într-un parc vechi cu chiparoşi, crini şi smochini, Sf. Constantin şi Elena reprezintă cel mai vechi complex de staţiuni din Bulgaria. Popularitatea acestui loc se datorează combinaţiei unice de plaje nisipoase, aer curat de munte, izvoare minerale şi mare. Staţiunea se remarcă prin existenţa a numeroase izvoare minerale, complexe balneologice, piscină în aer liber cu apă minerală caldă, renumită pentru calitatea sa vindecătoare.

La mare în Bulgaria: destinaţia ta SPA pentru sănătate şi relaxare

Iubeşti marea? Vino să o descoperi în toate anotimpurile, să trăieşti liber şi să te încarci cu energie pozitivă. În prezent, acest tărâm magic al Bulgariei dezvoltă experienţa şi tradiţiile locului prin utilizarea optimă a apei ca sursă de sănătate, tinereţe şi frumuseţe, redescoperindu-i abilităţile de a curăţa, de a vindeca, de a da viaţă, energie, putere şi bunăstare. Ai toate motivele să vii aici! Oricând, oriunde.

Izvoarele minerale din staţiunea Sf. Constantin si Elena - baza tratamentelor de succes

Bulgaria mai are un atuu: este printre primele 5 destinaţii din Europa, dar şi în lume, care deţin cele mai felurite şi mai multe izvoare minerale. Peste 90% din apele minerale din Bulgaria au proprietăţi vindecătoare. Potenţialul balneologic al Bulgariei în termeni cantitativi depăşeşte 12 000 litri pe secundă de ape minerale.

Iar staţiunea Sf. Constantin şi Elena nu face excepţie. Aici sunt şapte izvoare minerale termale care formează baza tradiţiilor SPA şi wellness ale complexului, pe tot parcursul anului. Apele minerale sunt calcice-magnezice, uşor mineralizate şi izvorăsc de la 1.800 până la 2.050 metri sub pământ, cu un debit total de 175 l/s şi o temperatură a apei cuprinsă între 40 şi 60 grade Celsius.

Climatul marin - un ingredient de succes pentru sănătate şi prevenţie

Combinaţia dintre peisajul deluros, forestier şi climatul mării reprezintă baza tratamentului climatic în staţiune. Marea, soarele şi nisipul sunt printre adevăratele comori naturale ale complexului.

Microclimatul staţiunii este descris ca fiind favorabil pentru tratarea afecţiunilor tractului respirator superior şi a alergiilor. Nu întâmplător, aici a fost înfiinţat un sanatoriu pentru tratarea acestor afecţiuni. Ionii de iod transportaţi de briza mării vindecă mucoasa nazală prin stimularea sistemului endocrin. Aceasta duce la o creştere a imunităţii locale şi globale a organismului.

Efectele terapeutice ale apei şi soarelui în staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena

Oamenii au cunoscut din cele mai vechi timpuri efectele benefice pe care le au marea, apa mării, soarele şi aerul marin asupra corpului uman şi folosesc instinctiv aceşti factori naturali pentru a proteja sănătatea, pentru a tempera organismul si pentru prevenirea bolilor.

Terapia cu apă de mare (talasoterapie)

Talasoterapia are o istorie lungă şi s-a dovedit a avea un efect benefic asupra corpului uman. Sarea, vitaminele, mineralele şi oligoelementele din apa de mare şi alge îmbunătăţesc circulaţia sângelui, echilibrează metabolismul, întăresc sistemul imunitar, reglează echilibrul hormonal şi menţin starea generală bună a corpului.

Tratamentul cu nisip (Psamoterapie)

Nisipul de mare are şi el un efect benefic asupra organismului. Din cele mai vechi timpuri, egiptenii au folosit nisipul pentru a se relaxa după o zi grea, pregătind băi de nisip. Tratamentul cu nisip a fost, de asemenea, folosit şi de grecii antici. Psamoterapia oferă beneficii corpului uman datorită temperaturii sale. Când este încălzit, nisipul eliberează mai uşor mineralele pe care le conţine (calciu, magneziu, sodiu, mangan şi altele) prin pielea corpului. Particulele minerale din nisip îmbunătăţesc circulaţia sângelui, masează şi exfoliază pielea, au un efect relaxant asupra sistemului nervos şi duc la ameliorarea unor boli. Acest tip de tratament elimină cu succes stresul şi oboseala acumulată.

Tratamentul solar (helioterapie)

Plaja este una dintre cele mai plăcute şi preferate activităţi ale oamenilor pentru sănătate şi frumuseţe. Soarele ne afectează pozitiv cu energia sa radiantă, împreună cu impactul mediului aerian. Helioterapia este o metodă de îmbunătăţire a sănătăţii prin plajă regulată. Cu o expunere corectă şi responsabilă la razele soarelui, corpul uman dobândeşte razele UV de care are nevoie, prin care se formează şi se sintetizează vitamina D, atât de necesară organismului. Condiţia este să respectăm orele "bune" de soare: de la 8 la 10 dimineaţa şi după 4 după-amiaza. Soarele este deosebit de util pentru persoanele cu probleme articulare şi boli ale sistemului musculo-scheletic. Reduce cu succes durerea şi influenţează pozitiv starea generală.

Efectul benefic al băilor de mare

S-a constatat că, în timp ce facem băi în mare, mii de reacţii celulare apar în corpul uman; de aceea, vacanţă la mare este una dintre cele mai recomandate pentru întărirea sănătăţii. Apa de mare combinată cu condiţiile climatice din staţiune sunt foarte importante pentru temperarea corpului şi creşterea imunităţii şi înotul este considerat unul dintre cele mai benefice sporturi pentru sănătate. Efectul produs? În timpul înotului, consumul de energie creşte de la 5 la 9 ori şi acest lucru protejează corpul împotriva răcirii rapide.

APA MINERALĂ - O SURSĂ DE SĂNĂTATE, TINEREŢE ŞI FRUMUSEŢE

Apele minerale din staţiunea Sf. Constantin şi Elena sunt potrivite atât pentru profilaxia, cât şi pentru tratamentul diferitelor boli. Ele tratează cu succes boli cardiovasculare, probleme cu sistemul endocrin - diabet, obezitate, gută, boli locomotorii şi sistemul nervos funcţional.

Centre medicale şi SPA în staţiune

Health Spring SPA continuă tradiţiile de lungă durată ale staţiunii în domeniul balneologiei, balneoterapiei, prevenirii sănătăţii şi reabilitării. Centrul spa este situat în Hotelul ENSANA AQUAHOUSE - Eleganţă termală & experienţă de plajă. Apa minerală - o sursă naturală de sănătate şi frumuseţe - este una dintre cele mai valoroase resurse naturale ale complexului.

Pentru a oferi oaspeţilor noştri o varietate de oportunităţi de relaxare, recuperare, sport şi divertisment, am combinat toate caracteristicile naturale unice ale staţiunii într-un singur loc - în AQUAHOUSE THERMAL & BEACH - cea mai modernă instalaţie acvatică din complex. Complexul termal este situat chiar pe malul mării şi oferă numeroase oportunităţi pentru turismul balneo, SPA şi wellness. Are 14 piscine exterioare şi interioare şi caracteristici de apă de diferite adâncimi şi temperaturi, alimentate cu apă minerală.

Medical SPA-ul de la AZALIA HOTEL BALNEO & SPA este un adevărat templu al liniştii, unde poţi evada din stresul şi tensiunea cotidiană şi te poţi bucura de o gamă largă de tratamente speciale, masaje de relaxare, terapii faciale şi corporale şi programe de vindecare.

Centrul spa de la ASTOR GARDEN HOTEL este un loc unde oaspeţii noştri se pot bucura de o gamă largă de tratamente speciale pentru un corp mai sănătos şi mai frumos. Complexul are 3 piscine în aer liber (înot, piscină pentru copii şi piscină minerală caldă) şi o piscină interioară cu apă minerală. Locul preferat de relaxare al tuturor oaspeţilor are saună, baie de aburi, baie tangenţială şi oferă tratamente spa, masaje şi tratamente.

Vacanţa la mare este una dintre cele mai plăcute modalităţi de a avea grijă de bunăstarea generală şi de buna dispoziţie. Te aşteptăm la noi şi îţi oferim un motiv în plus pentru a ne alege: cu codul promoţional RO24, vei primi 15% reducere pentru vacanţa ta de Paşte, dar şi toată vara.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb