Statul Major al Apărării va avea o şedinţă cu oficialii din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea

V.S.
Miscellanea / 27 septembrie 2023

Statul Major al Apărării va avea o şedinţă cu oficialii din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea

Statul Major al Apărării a organizat, marţi, o şedinţă cu oficialii din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea pentru optimizarea coordonării interinstituţionale în contextul situaţiei de la graniţă, potrivit News.ro.

"Statul Major al Apărării a organizat marţi, 26 septembrie, în sistem videoconferinţă, o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea. Activitatea a urmărit optimizarea coordonării interinstituţionale în contextul situaţiei de securitate determinată de evoluţia agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei", a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că agenda a cuprins prezentarea situaţiei de securitate, a procesului de comunicare publică a armatei, subiecte din tematica pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare, respectiv responsabilităţile legale ce revin diferitelor instituţii din sistemul naţional de apărare.

"Şedinţa se înscrie în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 969/2007 privind organizarea, desfăşurarea şi conducerea pregătirii pentru apărare a persoanelor cu atribuţii de conducere în domeniul administraţiei publice, la nivel central şi local fiind, totodată, o continuare a dialogului susţinut de conducerea MApN cu reprezentanţii autorităţilor publice locale", a mai transmis Ministerul Apărării.

Un atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marţi, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localităţii Orlovka, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Garda de Coastă a anunţat închiderea traficului prin PTF Isaccea.

Nu este primul incident de securitate în zonă, în mai multe situaţii fiind semnalată căderea unor resturi de drone în diferite localităţi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai bine va ocupati de industria de aparare ca sa avem asigurata productia in tara si sa dam mai mult la buget, ca asta vrea guvernul, multi, multi bani la buget, dar fara investitii si fara sa atraga companii in tara (este mai simplu sa le tot jumuleasca pe cele existente ca sa hraneasca baronii si bugetarii de lux care stau la stat)!

    Guvernantii nostri se lupta cu companiile si isi asuma suprataxarea lor in timp ce ungurii aduc companii germane in tara lor. 

    Cu investiţiile nemţilor, Ungaria nu numai că va avea una dintre cele mai moderne armate din regiune, dar ar putea deveni şi un exportator major de arme, in timp ce la noi fabricile de avioane si elicoptere (IAR, Avioane Craiova, Romaero), nave (toate santierele navale), tancuri, camioane sunt pe butuci. Nu avem bani la buget, dar nici nu facem nimic ca sa marim baza de impozitare prin cresterea numarului de fabrici de la noi (ca de, vin Zamfir, PI PErea, Cristoiu si altii ca ei sa ne spuna ca ne vindem tara). Mai bine cultivam canabis si speculam pe imobiliare si pe bitcoin ca atat ne duce mintea. 

    Lucrările de construcţii la o nouă fabrică de muniţie în apropiere de Varpalota, aproape de Budapesta, merg conform planului, relatează Hungary Today. 

    Fabrica este construită în parte­neriat cu gigantul german din secto­rul apărării Rheinmetall. Acesta este implicat în construcţia şi operarea primelor patru din şase noi fabrici de arme din Ungaria. 

    Ministrul ungar al apărării Kris­tof Szalay-Bobrovnickzy a declarat că Ungaria a avut visuri mari în 2016, când a recunoscut provocările pe care le are în faţă, atât din punct de vedere militar, cât şi al securităţii. „Ungaria a îndrăznit să acţioneze şi a creat condiţiile necesare, iar acum ne aflăm în mijlocul acestui şantier unde se construieşte cel mai modern com­plex de producţie de muniţie din în­treaga Europă, îndrăznesc să spun“, a declarat oficialul ungar. 

    O altă companie germană ar trebui să construiască la Nyirtelek o fabrică de radare militare. Astfel, cu ajutorul nemţilor, Ungaria va deveni un centru european major de pro­duc­ţie de armament şi tehnică milita­ră, după modelul industriei auto, un­de toţi cei trei mari constructori auto germani deţin fabrici pe plan local. 

    Economia ungară devine astfel tot mai dependentă de companiile germane, care le rândul lor depind tot mai mult de fabricile maghiare. 

    În ultimele decenii, Ungaria a in­vestit puţini bani şi energie în dezvol­tarea armatei sale, iar industria locală a apărării aproape a dispărut, no­tează Telex. 

    Din anii 2010 însă, ţara îşi dez­voltă în forţă armata şi de atunci a cres­cut numărul fabricilor de arma­ment. Guvernele conduse de premie­rul Viktor Orban au decis să achizi­ţioneze arme de mii de miliarde de forinţi, în paralel cu eforturi de întă­rire a industriei locale a apărării. 

    În condiţiile în care dezvoltarea unei arme moderne necesită foarte mult timp şi kn ow-how considerabil, statul maghiar nu construieşte fabrici locale pe cont propriu, ci a inclus Rheinmetall în proces. Iar guvernul maghiar speră la ce­rere din afară. 

    Strategii maghiari au declarat în mod repetat că pe lângă acoperirea nevoilor interne, se do­reşte exportul de vehicule blindate, radare, arme mici şi muniţie produse în Ungaria şi au menţionat ocazional că există interes din afară, însă niciun acord concret nu a fost încheiat. 

    „Înfiinţăm joint venture-uri cu jucători majori de pe piaţă pentru că ne aşteptăm la un profit, la rezultate comerciale legate de investiţiile noastre. Toate fondurile publice alocate dezvoltării industriei apărării au fost investite în scopul obţinerii de profit“, declara recent Gaspar Maroth, care a coordonat vreme îndelungată dezvoltarea sectorului maghiar al apărării.

    De ce guvernul maghiar îşi modernizează armata şi cheltuie enorm pe arme deşi are probleme financiare este însă un mister. Documentele relevante, în special planul strategic de dezvoltare a forţelor pe termen lung şi programul de politică de apărare pe termen mediu, nu sunt publice. În 2011, guvernul Orban a decis să păstreze aceste date secrete timp de 30 de ani. 

    Voi discutati la nesfarsit in timp ce ungurii vor AUTONOMIE TERITORIALA!!!

    Consiliera premierului Viktor Orban, declarații la Sfântu Gheorghe: 

    Katalin Szili, consilierul principal al premierului ungar Viktor Orban, a susținut că stabilitatea Europei poate fi asigurată atunci când comunitățile naționale pot trăi în siguranță și pot exercita autoguvernarea, respectând principiul subsidiarității europene. 

    Ea a subliniat importanța protejării comunităților naționale autohtone, inclusiv a comunității maghiare din afara granițelor Ungariei, pentru a le asigura siguranța și pentru a evita orice discriminare sau abuzuri. 

    „Sarcina noastră este să ne apărăm reciproc acolo unde se fac acuzaţii nefondate şi ilegale”, a declarat Katalin Szili la Sfântu Gheorghe.

    Identitatea europeană este construită pe baza identităților naționale, iar Europa prosperă prin diversitatea și identitatea culturală a acestor națiuni, a mai spus ea. Consiliera a subliniat că maghiarii din Ţinutul Secuiesc nu doresc autonomie etnică, ci autonomie teritorială, pentru care există numeroase exemple. 

    1. dupa incursiunile creative ale Ungariei in cazul acestui subiect, datorita reactiei romanesti coroborata cu partenerii nostri, noua granita intre Romania si Ungaria va fi pe Dunare, intre orasele Buda si Pesta.

      Multumit?  

      nu te mai agita atata. Urmeaza Trianon 2.  

      Ban.Cher.Vali 

      la Est granita va fi pe Nistru.

      la nord granita directa cu vecinii polonezi (yummy! dpdv economic!)  

      la sud cu vecinii bulgari.  

      multumit si in acest caz?  

      :)  

      Ban.Cher.Vali 

      agresiunea informationala, economica si armata, revizionismul, ultranationalismul, proastele maniere si inferiorul nivel moral al ungurilor (in relatiile lor internationale) ... toate vor fi platite.

      nimic nu ramane neplatit.  

      Ban.Cher.Vali 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb