Stdiu E.ON: Care sunt criteriile de bază la care se uită românii când achiziţionează un aparat de aer condiţionat

T.B.
Miscellanea / 25 iunie

Stdiu E.ON: Care sunt criteriile de bază la care se uită românii când achiziţionează un aparat de aer condiţionat

Preţul, consumul de energie, capacitatea de răcire, dar şi asigurarea instalării sunt câteva dintre principalele criterii avute în vedere de români atunci când decid să achiziţioneze un aparat de aer condiţionat, potrivit unei cercetări sociologice realizate pentru platforma despre-energie.ro, un proiect susţinut de companiile Delgaz Grid şi E.ON.

Astfel, aproape 57% dintre cei chestionaţi au indicat costul de achiziţie drept foarte important, iar aproape 70% s-au declarat extrem de interesaţi de consumul de energie al aparatului A/C. Capacitatea BTU (British Thermal Unit - exprimă cantitatea de căldură pe care o poate înlătura aparatul dintr-o încăpere, în decurs de o oră) este, de asemenea, un criteriu esenţial, avut în vedere de 97% dintre respondenţi.

Aproape 91% dintre respondenţi ar opta pentru un aparat de răcire cu tehnologie inverter, care reduce semnificativ consumul de energie, întrucât temperatura în cameră se reglează fără a mai fi nevoie de oprirea şi pornirea repetată a compresorului. În plus, aparatele care au inverter sunt mai silenţioase decât cele clasice, aproape 93% dintre români fiind interesaţi de nivelul de zgomot al acestora.

Asigurarea instalării aparatului de aer condiţionat este, la fel, un criteriu de bază în decizia de achiziţie, aproape 53% dintre respondenţi declarându-se extrem de interesaţi de acest aspect.

Nivelul de zgomot, calitatea filtrării aerului şi dotarea cu modulul Wi-Fi sunt alte aspecte analizate cu atenţie de români şi care fac diferenţa atunci când optează pentru dotarea cu un astfel de echipament de răcire în locuinţă.

Brandul producătorului aparatul de răcire este important pentru trei sferturi dintre români, iar designul este menţionat de aproape 60% dintre aceştia. De asemenea, peste 90% dintre paticipanţii la studiu nu se gândesc doar la costurile imediate, ci şi la cele pe termen lung legate de întreţinerea aparatelor.

Când vine vorba despre locul de unde au achiziţionat aparatul de aer condiţionat, aproape 49% au indicat magazinele online, 24% magazinele de bricolaj, dar există şi o categorie de cumpărători (4,3%) care s-au adresat direct furnizorilor lor de energie pentru un pachet de răcire (sistem de aer condiţionat, montaj şi servicii post-instalare).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb