Sticlarii şi ceramiştii din Dorohoi se tem că fabricile lor se vor închide

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 27 iunie 2005

Prefectul de Botoşani, Cristian Roman, şi preşedintele Federaţiei sindicale a sticlarilor şi ceramiştilor din România Sticerom, Dan Mitrea, au participat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la o întîlnire a managerilor societăţilor producătoare de sticlărie, porţelanuri şi ceramică din Dorohoi cu sindicatele din aceste unităţi industriale.

Dezbaterile au arătat că întîlnirea patronilor cu sindicaliştii a fost determinată de starea gravă în care se găsesc societăţile "Stipo", "Porţelanul", "Mindo", "Glass", "Porcelain Debelli" din municipiul Dorohoi. Sindicaliştii au spus că circulă zvonuri despre disponibilizări în masă, care se întrevăd atît ca urmare a marilor datorii, cît şi a unor măsuri de privatizare pe care intenţionează să le ia AVAS.

Atît patronii, cît şi liderii de sindicat au dialogat fără a găsi soluţii de redresare financiară, acuzînd "drept cauze a stării falimentare a societăţilor pe de o parte invazia de produse de sticlărie chinezeşti, pe de alta agresiunea fiscală de stat, cu dobînzi împovărătoare şi penalităţi incredibile".

Liderii de sindicat de la "Stipo" şi "Porţelanul" au incriminat ministerele şi alte organe de stat, fiindcă au permis, ca manageri şi membri AGA, persoane care au înglodat în datorii imense societăţile din Dorohoi, să fie lăsaţi să se retragă şi să plece, fără a li se imputa pagubele şi debitele. "Voi sesiza Guvernul, fiindcă ceea ce se întîmplă la Dorohoi este un fenomen", a spus prefectul Cristian Roman. Domnia sa a adăugat: "Există riscul ca toate societăţile de sticlărie şi porţelan să se închidă, rămînînd pe drumuri peste 1.200 salariaţi care duc în spate alte mii de membri ai familiilor lor. Voi trage şi un semnal asupra necesităţii stopării produselor de sticlărie din Orient, care subminează producţia proprie, cu consecinţe sociale grave.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb