Stolojan: Am ştiut că tehnocraţii sau cei fără susţinere în partid nu sunt potriviţi pentru Guvern

Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2011

Theodor Stolojan

Theodor Stolojan

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, ieri, că "a ştiut de la bun început", când a renunţat la funcţia de premier, că tehnocraţii sau cei care nu au susţinere în partid nu sunt potriviţi pentru a face parte din Guvern, după ce şeful statului a făcut o afirmaţie în acest sens. Stolojan este astfel de acord cu afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, conform căreia în vremuri de criză nu sunt potriviţi tehnocraţii în Guvern.

"Nu numai despre tehnocraţi este vorba, ci şi despre oameni care nu au suficientă susţinere în partid. Am ştiut acest lucru de la bun început, când am declinat funcţia de prim-ministru, văzând negocierile dintre PDL şi PSD, am ştiut că primul-ministru trebuie să aibă o dublă autoritate, şi anume aceea de premier şi cea de preşedinte de partid", a explicat Theodor Stolojan, citat de Mediafax.

El a arătat că, deşi deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, a considerat că preşedintele partidului trebuia să-şi asume şi conducerea Guvernului.

"Ce s-a întâmplat ulterior nu a făcut decât să demonstreze încă o dată că ar fi fost imposibilă promovarea unui pachet de reformă dacă nu exista susţinerea PDL", a adăugat Stolojan.

În opinia lui Theodor Stolojan, "poţi să ai cei mai străluciţi tehnocraţi" pentru funcţiile de prim-ministru sau miniştri, dacă aceştia nu au susţinerea partidului, guvernarea devine ineficientă.

"Guvernarea devine ineficientă cu cei mai străluciţi tehnocraţi, dacă nu au susţinerea partidului. Imaginaţi-vă ce ar fi însemnat un an de gu-vernare PDL-PSD cu un prim-mi-nistru care nu ar fi fost de acord cu politizarea funcţiilor de conducere din administraţia locală", a mai spus Stolojan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în perioadă de criză este exclus ca un tehnocrat să facă parte din Guvern, pentru că nu ar putea convinge parlamentarii să promoveze o lege, dându-l ca exemplu pe Sebastian Vlădescu.

"Privind la măsurile pe care acest Guvern a trebuit să le ia în 2010 şi urmează să le ia în 2011, este exclus ca un ministru neangajat politic să poată să facă faţă. Eu ştiu şi de câte ori a fost necesară intervenţia mea la grupul parlamentar PDL pentrui a-i convinge să voteze o lege sau alta. Nu ştiu dacă vă imaginaţi cum e un ministru care nu are nicio legătură cu partidul sau cum ar fi fost un prim-ministru tehnocrat mergând la grupul PDL, spunându-le < trebuie să trecem legea asta >", a declarat Traian Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb