Stolojan spune că are o pensie de 5.000 de lei şi va plăti de luna aceasta contribuţia la sănătate

S.B.
Politică / 6 ianuarie 2022

Stolojan spune că are o pensie de 5.000 de lei şi va plăti de luna aceasta contribuţia la sănătate

Liberalul Theodor Stolojan a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că el are o pensie de 5.000 de lei şi va plăti, de luna aceasta, contribuţia la sănătate de 10%, precizând că i se părea o aberaţie să nu plătească. El a criticat dur actualul regim fiscal, care este "total incoerent" şi a arătat că pensiile speciale sunt "o porcărie făcută de politicieni, informează news.ro.

"Eu sunt pensionar, am o pensie de 5.000 de lei, am fost prim-ministru..pe bază de contribuţie. S-a introdus din 1 ianuarie 2022, că ce depăşeşte 4.000 de lei, voi plăti contribuţiile de sănătate. Sunt perfect de acord, mi se părea o aberaţie să nu plătesc contribuţiile de asigurări de sănătate", a afirmat Stolojan, precizând că "toţi pensionarii, dacă au o pensie mică, trebuie să plătească statul pentru el, dacă vrea să îl scutească de plata contribuţiei".

"Vă întreb ce înseamnă că circa 350.00 de oameni sau 400.000 câţi sunt în sectorul de construcţii sunt scutiţi de contribuţia de 10% pentru sănătate? În construcţii, noi nu avem preţuri fixe. (..) E normal ca eu acum să subvenţionez tot ce înseamnă construcţiile în România, inclusiv construcţia de locuinţe de lux, construcţia de restaurante, de spaţii de birouri. (..) Am ajuns într-un regim fiscal total incoerent, total inechitabil. Nu suntem o ţară extrem de bogată, subvenţionâm tot ce înseamnă construcţiile în România", a spus Stolojan.

Fostul premier a precizat că "sistemul fiscal în România a devenit ceva greu de definit ca logică, coerenţă, eficacitate".

Theodor Stolojan a criticat şi pensiile speciale, despre care a spus că sunt "o porcărie făcută de politicenii români, grupuri de interese care au putut determina Parlamentul să ia astfel de măsuri".

"Pentru ce trebuie să ia primarul pensie specială, de ce judecătorul? Pentru că el oricum are un salariu mare. (..) Putem da şi noi parlamentarilor, judecătorilor, dar contează măsura, în toate. Noi am ajuns în situaţia aberantă în care cumulează în ultimul an, bagă bonusuri, şi ajung cu pensia mai mare decât salariul", a arătat liberalul.

Stolojan a menţionat că în PNRR e prevăzut că pensiile speciale trebuie trecute la contributivitate, cu excepţia judecătorilor. Întrebat dacă se va reuşi acest lucru, el a răspuns: "Românul e descurcăreţ, trăim la porţile Orientului. (.. ) Ne descurcăm, găsim noi o formulă".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca Draga Stolo traieste din 5000 pe luna atunci Nastase si Ilici si Base traiesc din ajutor social. E penibil cu declaratia asta, mai bine taci naibii si papa-ti prada in tihna. Mai mult iriti intelectul cu astfel de declaratii de nimic.

    1. Omul spune ca are pensie 5000 de lei, calculata pe baza de contributivitate, nu ca traieste din pensie. Si mai spune ca regimul fiscal e incoerent si inechitabil. Ca multitudinea de pensii "speciale", care nu se bazeaza pe contributivitate, este o porcarie aberanta.

      Te-a atins, la lingurica, mentiunea despre scutirea de CASS din constructii? Esti zidar-faiantar?

      Un intelect orbit de patima si ranchiuna nu e intelect. E gletuiala. Spoiala iritata.  

      Dupa oftica si logica trebuie sa fii militian.Pensiile speciale sunt un furt din banii celor care au cotizat cinstit iar asigurarea de sanatate ar trebui platita de toata lumea inclusiv de pensionari si de exceptatii din constructii. Pentru pensionari, CASS ar trebui platita de sistemul de pensii.

    e putin pentru responsabilitatile avute

    cred ca e karma care se intaorce in viata d-lui Stolojan dupa nationalizarea valutei in anii 90 de care sigur isi aminteste bine

    Stolo dragă pentru cei 5.000 lei pensie plătești Contribuția pentru Sănătate

    100 lei. Cât ai muncit ai plătit această Contribuție, de ce trebuie să mai  

    plătești și acum ca pensionar ?. Probabil nu le ajung banii pentru

    pensiile nesimțite ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb