Storia: Braşov, Oradea şi Cluj-Napoca sunt oraşele în care cetăţenii se simt cel mai în siguranţă

F.D.
Miscellanea / 18 iunie

Storia: Braşov, Oradea şi Cluj-Napoca sunt oraşele în care cetăţenii se simt cel mai în siguranţă

În prezent, Braşov, Oradea şi Cluj-Napoca sunt oraşele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranţă, conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia - platforma cu anunţuri imobiliare lansată de OLX.

Dintre cele mai sigure zece cartiere din ţară, şapte sunt situate în Cluj-Napoca. Oraşele care au primit un scor mai redus în ceea ce priveşte siguranţa sunt Tulcea, Ploieşti şi Brăila.

Locuitorii au evaluat cât de siguri se simt în oraşele şi cartierele lor, acordând o notă la afirmaţia: "Pot spune despre cartierul în care locuiesc că este unul sigur".

Cartierele din Capitală în care locuitorii se simt în siguranţă

Potrivit indexului T.R.A.I., Bucureştiul ocupă poziţia 21 (scor 75,6) în clasamentul nivelului de siguranţă perceput de români. Scorurile se interpretează în felul următor: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât oraşul sau cartierul respectiv este perceput a fi mai sigur. Zonele din Bucureşti care sunt percepute a fi cele mai sigure, conform locuitorilor, sunt: Văcăreşti (scor 89,7), Aviatorilor (89,6), Pajura (87,6), Floreasca (87,5), Arcul de Triumf (87,5) şi Drumul Sării (87,5). La polul opus, printre cartierele care au strâns un scor mai redus se numără Gara de Nord (scor 52,8), Ferentari (58,1), Unirii (59,4), urmate de cartierul Obor (61,2) şi Colentina (62,8).

Cele mai sigure oraşe din România, conform percepţiilor locuitorilor

În prezent, Braşovul ocupă primul loc în topul oraşelor considerate cele mai sigure, cu un scor total de 83 de puncte, urmat de Oradea (81,8), Cluj-Napoca (81,5) şi Sibiu (80,7). De asemenea, în topul celor 10 oraşe în care românii se simt cel mai în siguranţă, conform trai.storia.ro, se află şi Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iaşi (78,1) şi Slatina (77,4). Scoruri puţin mai reduse au înregistrat oraşele Tulcea (scor 68), urmat de Ploieşti (68,6) şi Brăila (70,6). Alte oraşe cu scoruri mai reduse la nivelul siguranţei sunt: Baia Mare (71,3), Slobozia (72), Deva (72,6), Călăraşi (73,5), Târgu Mureş (75,5), Bacău (73,9) şi Satu Mare (73,9).

"Pentru a completa datele obiective furnizate de T.R.A.I., am dorit să aflăm şi părerea locuitorilor din ţară cu privire la alţi indicatori importanţi, precum percepţia lor asupra siguranţei. Oraşe precum Braşov, Oradea, Cluj-Napoca şi Sibiu au obţinut scoruri foarte ridicate în ceea ce priveşte nivelul siguranţei, Cluj-Napoca remarcându-se cu şapte cartiere incluse în top 10. Conform datelor analizate, chiar şi oraşele cu scoruri mai scăzute au obţinut peste 60 de puncte (din punctajul maxim de 100), indicând astfel că sunt, totuşi, oraşe destul de sigure. Un alt aspect interesant care a reieşit din datele noastre este că persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani se simt, în general, mai în siguranţă (scoruri de peste 78), în timp ce persoanele de peste 65 de ani au prezentat, în medie, un scor puţin mai redus (74,7)", a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Cele mai sigure cartiere din ţară, conform percepţiilor locuitorilor

Dintre cele mai sigure zece cartiere din ţară, şapte sunt situate în Cluj-Napoca. Astfel, cartierul Andrei Mureşanu este considerat a fi unul foarte sigur (scor 92,9) şi este urmat de Orizont din Buzău (91,7) şi de cartierele Grigorescu (91,3) şi Europa (91,3) din Cluj-Napoca. Alte cartiere din ţară care sunt percepute a fi foarte sigure sunt Gruia (90,7) şi Colonia Borhanci (90,4) din Cluj-Napoca, urmate de cartierul Scriitorilor - Braşov (90,4), Zorilor (90,3) şi Bună-Ziua (90,3) din Cluj-Napoca şi Valea Cetăţii (90,2) din Braşov.

Primele cartierele care au obţinut scoruri mai scăzute în ceea ce priveşte percepţia siguranţei se regăsesc: Gara de Nord - Bucureşti (scor 52,8), cartierul Vest din Tulcea (53,3) şi Hotvon din Baia Mare (54,2). Alte cartiere cu scoruri mai reduse au fost şi Bulevardul Bucureşti din Ploieşti (55,9), CET - Constanţa (56,1), Transilvaniei - Buzău (56,7), Mihai Bravu din Ploieşti (57,3), cartierul Palas din Constanţa (57,4) şi Ferentari - Bucureşti (58,1).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb