Studiu: 5 miliarde de oameni au suferit de pe urma căldurii extreme provocate de schimbările climatice

F.D.
Miscellanea / 31 iulie

Studiu: 5 miliarde de oameni au suferit de pe urma căldurii extreme provocate de schimbările climatice

În perioada 16-24 iunie 2024, peste 60% din populaţia lumii s-a confruntat cu o căldură extremă care a devenit de cel puţin trei ori mai probabilă din cauza schimbărilor climatice, arată cel mai recent studiu global. Fiecare val de căldură din lume este acum mai puternic şi mai probabil să se producă din cauza schimbărilor climatice, cauzate de arderea petrolului, a gazelor şi a cărbunelui dar şi de despăduriri.

În Europa, oamenii de ştiinţă şi serviciile de sănătate monitorizează următoarele luni de vară pentru a detecta semnele unui nou sezon de căldură extremă, după ce au constatat că decesele legate de vremea caldă de pe continent au crescut cu 30% în ultimii 20 de ani.

Impactul Valurilor de Căldură asupra Sănătăţii

Conform datelor recente, valul de căldură din 2024 a fost deosebit de sever, cu temperaturi care au atins recorduri în multe părţi ale lumii, inclusiv în Europa. În România, temperaturile au depăşit 40°C în mai multe regiuni, provocând o creştere a problemelor de sănătate şi a internărilor în spitale. Institutul Naţional de Sănătate Publică din România raportează o creştere cu 30% a apelurilor de urgenţă legate de stresul termic, deshidratare şi probleme respiratorii.

Valurile de căldură pot avea o serie de efecte adverse asupra sănătăţii, inclusiv:

Epuizare Termică şi Insolaţie: Expunerea prelungită la temperaturi ridicate poate duce la afecţiuni grave precum epuizarea termică şi insolaţia, care necesită asistenţă medicală imediată.

Probleme Respiratorii: Temperaturile ridicate şi creşterea poluării aerului pot agrava condiţiile respiratorii, cum ar fi astmul şi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Probleme Cardiovasculare: Valurile de căldură pun o presiune suplimentară asupra inimii, crescând riscul de atacuri de cord şi alte evenimente cardiovasculare.

Deshidratare şi Probleme Renale: Transpiraţia excesivă poate duce la deshidratare, afectând funcţia renală şi sănătatea generală.

Specialiştii recomandă utilizarea dispozitivelor cu tehnologie inovatoare pentru a asigura un mediu interior mai răcoros şi mai sănătos

Ca răspuns la necesitatea crescută de soluţii eficiente de răcire şi purificare a aerului, specialiştii Dyson recomandă gama de purificatoare de aer concepute pentru a menţine casele răcoroase în timpul valurilor de căldură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb