STUDIU:  64% dintre tineri afirmă că au nevoie de ajutor pentru a începe un business

G.D.
Miscellanea / 6 octombrie 2022

64% dintre tineri afirmă că au nevoie de ajutor pentru a începe un business

Principalele bariere cu care se confruntă tinerii ce vor să pornească o afacere sunt reprezentate de: lipsa resurselor financiare (78%), lipsa cunoştinţelor concrete în gestionarea unei afaceri (66%) şi lipsa mentoratului (64%), conform unui comunicat remis redacţiei. Mai mult de două treimi din respondeţii studiului susţin că au nevoie de ajutor pentru a putea începe un business. În acest context, Romanian Business Leaders propune o soluţie care vine în ajutorul Generaţiei Z prin dezvoltarea comunităţii "Tinerii în Arenă".

Conform aceluiaşi studiu Insights PulseZ, jumătate din respondenţi sunt optimişti, simţindu-se motivaţi şi nerăbdători să înceapă o afacere. 55% dintre tineri îşi doresc să se inconjoare de alţi antreprenori pentru a fi motivaţi să îşi înceapă business-ul.

"Suntem fericiţi să susţinem viitorii antreprenori ce intră în programul Tinerii în Arenă şi să îi pregătim pentru adevăratele provocări ale antreprenoriatului. Dorinţa noastră este să le oferim tinerilor cu vârste între 16 şi 24 de ani accesul la informaţii despre antreprenoriat şi să îi ghidăm către acţiunile reale pe care le pot face pentru a aduce ideile lor la realitate. Visele Generaţiei Z trebuie să fie susţinute prin informaţii, mentorat şi oportunităţi tangibile şi acţionabile. Astfel, oferim participanţilor beneficii prin care să îşi poată crea şi pune în practică planurile de business, perspectivele şi aşteptările. Programul prevede sesiuni de networking şi de mentorat pentru tineri, unde aceştia pot interacţiona cu antreprenori de succes şi pot discuta despre ideile de business, nevoile şi dorinţele lor. Tinerii în Arenă reprezintă un hub de dezvoltare a noii generaţii", a declarat Alin-Claudiu Apostu, Project Manager pentru Insights şi Vreau să fiu Antreprenor.

Nevoia de mentorat este foarte importantă pentru tineri. Programul Tinerii în Arenă, aflat la a 4-a ediţie, poate fi răspunsul.

Programul Tinerii în Arenă încercă să elimine barierele cu care se confruntă noii antreprenori şi oferă un program de mentorat în care sunt implicaţi antreprenori de succes, din diverse domenii, care investesc resurse în dezvoltarea şi susţinerea tinerilor. Procesul de aplicare prevede completarea unui formular pe platforma de înscriere Vreau să fiu Antreprenor (https://vsfa.ro/arena) ce cuprinde o prezentare grafică a ideii de afacere şi un videoclip de prezentare de maxim 90 de secunde. Înscrierile în program sunt acceptate până în 9 octombrie, subliniază sursa citată.

Tinerii care au participat la ediţiile precedente se bucură de succes datorită eforturilor proprii şi implicării atente şi focusate ale organizatorilor Vreau să fiu Antreprenor, cât şi ale antreprenorilor parteneri în program. Un astfel de start-up care ajunge să se extindă la nivel naţional este CityPack - o aplicaţie lansată anul precedent de cofondatorii start-up-ului, Andrei Cruceru şi Eduard Diaconu. Platforma se bucură în acest moment de un succes la nivel naţional, iniţial fiind lansată la Râmnicu Vâlcea, fiind implementată şi în Bucureşti şi clasându-se recent pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicaţii din România. Asemenea echipei CityPack sunt şi alţi antreprenori tineri care au pornit după Tinerii în Arenă şi au reuşit să vândă produsele şi serviciile lor la nivel naţional şi internaţional, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb