STUDIU ACCENTURE:  "Companiile consideră că tehnologia 5G este un pericol în ceea ce priveşte securitatea"

M.I.
Companii / 7 aprilie 2020

"Companiile consideră că tehnologia 5G este un pericol în ceea ce priveşte securitatea"

Companiile consideră că tehnologia 5G va avea un impact revoluţionar, dar sunt îngrijorate în privinţa securităţii, arată rezultatele unui studiu global realizat de Accenture.

Potrivit unui comunicat, remis redacţiei noastre, pe baza unui sondaj la care au răspuns peste 2.600 de decidenţi din 12 sectoare industriale din Europa, America de Nord şi Asia-Pacific, studiul a constatat că patru din cinci respondenţi (79%) consideră că tehnologia 5G va avea un impact semnificativ asupra organizaţiei lor - inclusiv 57% care cred că aceasta va fi revoluţionară. În schimb, doar un sfert (24%) dintre respondenţi au considerat că impactul 4G a fost revoluţionar.

Totuşi, acest optimism nu eclipsează problemele de securitate în ceea ce priveşte tehnologia 5G, care au crescut uşor în ultimul an. Mai exact, mai mult de o treime (35%) dintre respondenţi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea 5G, comparativ cu 32% în sondajul de anul trecut. În plus, peste şase din 10 respondenţi (62%) din ultimul sondaj au exprimat temeri că tehnologia 5G îi va face mai vulnerabili la atacuri cibernetice, iar companiile consideră că cea mai mare parte a riscului va începe la nivelulutilizatorilor, indiferent dacă sunt dispozitive sau persoane.

George Nazi, senior managing director şi Communications & Media industry leadla Accenture, a declarat: "Legătura dintre 5G şi riscurile sale de securitate percepute este complexă. Conform studiului nostru, directorii cred că tehnologia 5G poate ajuta securitatea afacerilor, dar arhitectura de reţea 5G prezintă, de asemenea, provocări inerente în ceea ce priveşte confidenţialitatea utilizatorului, numărul de dispozitive şi reţele conectate, precum şi accesul la serviciu şi integritatea lanţului de furnizare."

"Companiile se gândesc cum să facă faţă acestor provocări, trei sferturi (74%) dintre respondenţi afirmând că se aşteaptă să redefinească politicile şi procedurile legate de securitate pe măsură ce tehnologia 5G se extinde. Costurile cu modificările pe care le va aduce tehnologia 5G sunt la fel de importante pentruliderii de business. Costul operaţionalizării 5G este principalul subiect, iar patru din cinci respondenţi (80%) consideră că aceste costuri de gestionare a infrastructurii şi aplicaţiilor IT vor creşte. Între timp, aproape o treime (31%) consideră că valoarea iniţială a implementării 5G va fi prea mare. În plus, studiul a constatat că firmele încep să înţeleagăcă au nevoie de sprijin extern pentru a debloca potenţialul 5G. De exemplu, aproape trei sferturi (72%) dintre respondenţi au spus că au nevoie de ajutor pentru a-şi imagina posibilităţile viitoare pentru soluţii conectate 5G, iar procentul de companii care se aşteaptă să dezvolte aplicaţii 5G cu resurse interne a scăzut în ultimul an, de la 23% în sondajul din anul precedent la 14% în acest an.", arată comunicatul.

În ceea ce priveşte gradul de adopţie al tehnologiei 5G, sursa citată menţionează că, până în prezent: 34% dintre companii nu au adoptat tehnologia, 28% au folosit-o în teste pilot, 26% o folosesc în anumite departamente, dar nu în întreaga companie, iar 10% o folosesc în întreaga organizaţie.

Rezultatele sondajului indică faptul că, în ciuda provocărilor 5G, viitorul arată bine pentru companiile care adoptă această tehnologie, potenţialul imens al acesteia fiind recunoscut la nivel global. Beneficiile sunt numeroase, iar conştientizarea acestora este în creştere. De exemplu, 85% dintre respondenţi au spus că se aşteaptă să folosească 5G pentru a sprijini angajaţii mobili atunci când se află în teren, în următorii patru ani, în creştere faţă de 68% care au spus acelaşi lucru în sondajul de anul trecut.

"Cu strategia de afaceri potrivită şi o colaborarea în cadrul ecosistemului, semnele indică către o lume întreagă de cazuri de utilizare a tehnologiei 5G şi rezultate de afaceri convingătoare", a spus Nazi, adăugând că, furnizorii de servicii de comunicaţii ar trebui să acţioneze acum pentru a se asigura că sunt în centrul ecosistemului 5G pentru a debloca potenţialul de creştere."

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb