STUDIU ADMIRAL MARKETS: Cristian Cochinţu: "Tendinţa cursului de schimb pare favorabilă leului luna aceasta"

F.A.
Bănci-Asigurări / 10 decembrie 2013

Cristian Cochinţu, Analist Financiar în cadrul Admiral Markets, companie specializată în tranzacţionarea online pe piaţa valutară internaţională, previzionează că tendinţa cursului de schimb pare favorabilă leului în această lună a anului, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit datelor statistice privind evoluţia cursului de schimb în ultima lună din anii precedenţi, moneda naţională va "recupera câţiva bănuţi până la finalul acestui an şi se va tranzacţiona sub 4,43 lei pentru un euro", se precizează într-un studiu realizat de analiştii de la Admiral Markets.

Leul a câştigat aproape 2 bani faţă de euro în luna decembrie a anului 2010, 4 bani în 2011, şi 7 bani în 2012.

Totodată, oficialul Admiral Markets mai spune că soarta leului va fi decisă pe 18 decembrie, la ultima şedinţă de politică monetară condusă de Ben Bernanke, iar decizia ar putea avea consecinţe negative indirecte pentru moneda naţională a ţării noastre, conform documentului citat.

"Dacă Rezerva Federală va indica normalizarea politicii monetare după câţiva ani de relaxare, investitorii se vor panica şi valutele emergente vor avea serios de suferit. Nu vom avea un efect, precum în decembrie 2007 sau 2008, dar cursul ar putea sări de 4,5 până la Crăciun", apreciază analiştii de la Admiral Markets.

Anul trecut, leul a fost singura monedă din UE care s-a depreciat faţă de euro. Anul acesta, moneda naţională nu a pierdut, însă nici nu a câştigat faţă de principala contraparte, tranzacţionându-se, în acest moment, în piaţa valutară Forex în jurul pragului de 4,45, preţul de deschidere al anului.

Oficialul Admiral Markets conchide: "Există riscul ca stimularea economiei americane să fie încetinită, ceea ce ar putea duce la turbulenţe în pieţele internaţionale. De altfel, chiar Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat recent că "principalele riscuri ţin de rigidităţile din economie şi de volatilitatea pieţei de capital".

Admiral Markets Group, fondat în 2001, oferă servicii în peste 35 de ţări la nivel global şi deţine un portofoliu de 12.000 de clienţi activi, care rulează un volum lunar de 35 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb