Studiu: Celulele stem pot regenera inima după un atac de cord

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 august

Proiectul, finanţat cu 2,7 milioane de dolari de la National Institutes of Health (NIH), explorează cum ingineria celulară şi regenerarea ţesuturilor pot facilita recuperarea inimii după un eveniment cardiac major.Sursa: cordcenter.ro

Proiectul, finanţat cu 2,7 milioane de dolari de la National Institutes of Health (NIH), explorează cum ingineria celulară şi regenerarea ţesuturilor pot facilita recuperarea inimii după un eveniment cardiac major.Sursa: cordcenter.ro

English Version

Inimile sensibile au o nouă şansă. Un nou studiu, condus de cercetători de la Arizona State University în colaborare cu Mayo Clinic, promite să revoluţioneze tratamentul pacienţilor care au suferit un atac de cord. Proiectul, finanţat cu 2,7 milioane de dolari de la National Institutes of Health (NIH), explorează cum ingineria celulară şi regenerarea ţesuturilor pot facilita recuperarea inimii după un eveniment cardiac major.

Atacul de cord afectează grav muşchiul cardiac din ventriculul stâng, responsabil pentru pomparea sângelui în întregul corp. Deteriorarea acestui muşchi pune o presiune suplimentară pe restul inimii, crescând riscul de insuficienţă cardiacă severă. Echipa de cercetători dezvoltă ţesuturi cardiace inginerizate (EHT) folosind celule stem cu proprietăţi electrice similare celor ale ţesutului cardiac natural. Aceste celule ar putea revitaliza ţesutul afectat şi ar putea îmbunătăţi semnificativ procesul de recuperare, oferind o soluţie inovatoare pentru regenerarea inimii după un atac de cord.

Doctor Bogdan Coltor, reprezentant medical al Cord Blood Center, explică: "Celulele stem recoltate la naştere sunt unice prin capacitatea lor de a se diferenţia în diverse tipuri de celule, inclusiv celule cardiace. Aceste celule pot fi stocate pentru utilizare ulterioară şi oferă o soluţie promiţătoare pentru tratamentul afecţiunilor grave, cum ar fi atacurile de cord. Studiul demonstrează potenţialul enorm al celulelor stem de a regenera ţesuturi vitale şi de a salva vieţi. Cu cât cantitatea de celule stem disponibile este mai mare, cu atât cresc şansele de succes ale unui tratament. Acest studiu deschide noi perspective pentru utilizarea celulelor stem în regenerarea inimii şi subliniază importanţa recoltării lor la naştere ca o investiţie în sănătatea pe termen lung a copilului şi familiei".

Celulele stem recoltate la naştere sunt deja utilizate pentru tratarea unei game largi de afecţiuni, de la leucemii la tulburări genetice şi boli autoimune. În multe cazuri, terapiile cu celule stem au dus la îmbunătăţiri semnificative, contribuind la regenerarea şi repararea ţesuturilor afectate. România se evidenţiază ca una dintre puţinele ţări din Europa care oferă părinţilor acces la recoltarea întregului ţesut placentar la naştere, o sursă abundentă de celule stem cu multiple aplicaţii medicale. Acest studiu inovator ar putea schimba viitorul medicinei regenerative, oferind speranţă milioanelor de pacienţi care suferă de afecţiuni cardiace severe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb