STUDIU:  Consumul moderat de bere poate ajuta organismul

B.D.
Miscellanea / 6 decembrie 2019

Consumul moderat de bere poate ajuta organismul

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie anunţă finalizarea unei noi cercetări care evidenţiază efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Cercetarea a avut ca obiective identificarea modificărilor produse de consumul moderat de bere asupra calităţilor motrice (viteză şi forţă), precum şi identificarea modificărilor asupra indicelui de apă din organism, a ţesutului muscular şi a celui adipos, a frecvenţei cardiace şi oxigenului din sânge, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Studiul "Influenţa consumului de bere asupra calităţilor motrice forţă şi viteză" a fost realizat de Conf. Univ. Dr. Mariana Rotariu şi Asist. Univ. Drd. Cătălin Ioniţe de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi şi s-a derulat în perioada noiembrie 2018 - octombrie 2019, mai precizează sursa.

Asist. Univ. Drd. Cătălin Ioniţe spune: "Studiul pe care l-am realizat a arătat că atunci când sunt respectate cantităţile indicate de un consum moderat de bere şi se urmează o dietă alimentară echilibrată, se observă efecte benefice asupra organismului prin creşterea indicelui de apă din organism, a masei musculare, dar şi prin scăderea ţesutului adipos. De asemenea, un consum moderat de bere poate ajuta organismul să se adapteze mai repede în urma unui efort fizic precum 100 metri viteză şi poate conduce la o mai bună oxigenare până la nivelul capilarelor mici".

Eşantionul a inclus 50 de subiecţi cu vârste între 20-35 de ani, sportivi amatori, cu o înălţime cuprinsă între 160-200 cm şi o greutate între 50-123 kg. Măsurătorile au fost efectuate înainte de ingestia berii, dar şi la o lună de consum zilnic, înainte şi după o situaţie de efort fizic, cantitatea de bere consumată respectând limitele consumului moderat stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 330 ml bere/zi în cazul femeilor şi 660 ml de bere/zi în cazul bărbaţilor.

Berea este un aliment care consumat în mod moderat poate aduce beneficii organismului. Cerealele, în special orzul, reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre şi vitamine de tip B.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ati uitat sa spuneti ce era mai important, care sunt marcile de bere facute din cereale, în special orz,

    eu am gasit in comert doar o zeama "otrava" care contine doar arome, coloranti....si cu nume de bere 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb