STUDIU Distanţarea socială va deveni o obişnuinţă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 16 aprilie 2020

Distanţarea socială va deveni o obişnuinţă

Cercetătorii vin cu veşti proaste în legătură cu coronavirusul: în următorii doi ani sunt puţine şanse să scăpăm de această problemă şi de setul de măsuri necesare împiedicării răspândirii lui.

Infecţiile cu coronavirus ar putea reizbucni după renunţarea la izolarea socială, ameninţând să depăşească posibilităţile spitalelor, prin urmare ar putea fi necesară prelungirea sau reintroducerea restricţiilor în următorii doi ani, arată un model matematic al Şcolii de Sănătate Publică "'T.H. Chan'' din cadrul Universităţii Harvard. "'Chiar şi în cazul unei aparente eliminări monitorizarea trebuie continuată, deoarece recrudescenţa contaminării este posibilă chiar până în 2024'', apreciază cercetătorii într-un studiu publicat în revista Science. Marc Lipsitch, unul din conducătorii studiului de la Harvard, a declarat într-o teleconferinţă, că "'predicţia unui sfârşit al pandemiei la vară (...) nu este în concordanţă cu ceea ce ştim''. Alături de coautorii articolului, el a insistat că nimeni nu cunoaşte răspunsurile la întrebări importante privind protecţia naturală: nu se ştie dacă pacienţii vindecaţi de COVID-19 devin complet imuni la coronavirus sau cât timp durează imunitatea. Testele care pot oferi indicii prin detectarea anticorpilor abia încep să apară pe piaţă, iar multe se dovedesc nefiabile. Având în vedere incertitudinile, cercetătorii au modelat diferite estimări ale imunităţii, ale dispariţiei infectării în sezonul cald şi ale distanţării sociale pentru a face predicţii privind răspândirea coronavirusului pe viitor. Toate simulările - atât cele cu o singură perioadă de izolare socială, cât şi cu intervale intermitente de izolare - arată că după ridicarea restricţiilor va creşte din nou numărul de cazuri de contaminare. Modelul de la Harvard evidenţiază şi consecinţele izolării excesive. O perioadă de blocaj social şi economic de 20 de săptămâni ar reduce atât de eficient propagarea virusului încât nu s-ar crea practic nicio imunizare a populaţiei, iar astfel următorul vârf al epidemiei ar fi mai accentuat. Cercetătorii indică modalităţi prin care sistemele de sănătate publică pot ameliora perspectivele: mai multe teste pentru diagnosticare, urmărirea riguroasă a contactelor, creşterea capacităţilor de terapie intensivă în spitale, tratamente eficiente pentru COVID-19 şi mai ales disponibilitatea unui vaccin împotriva coronavirusului. Având în vedere importanţa impactului economic al distanţării sociale prelungite, studiul nu recomandă un scenariu sau altul, ci se limitează la avertismentul că o distanţare socială ineficientă sau pe o perioadă prea scurtă poate duce la suprasolicitarea catastrofală a asistenţei medicale.

Recent, preşedintele Donald Trump a citat un alt model, al Universităţii din Washington, conform căruia epidemia din Statele Unite va începe să se stingă la sfârşitul lui mai, permiţând revenirea la normal.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Nu prea vad cum s-ar putea implementa distanțarea sociala in marile aglomerări urbane. Adică, în afara de o masca pe figura, nu vad ce s-ar putea face la metrou, hipermarket, etc.

    Lumea va ieși până la urmă din case și atunci va fi măcel. Plus că vor fi revolte sociale. 

    Rolul unui virus este sa regleze numeric colectivități biologice, poți lua masuri, dar nu-i poți împiedica frontul de lucru în populație. Virusul își va face treaba pentru care a fost creat in laborator. 

    Iar chestia cu urmărirea contactelor e dificilă daca nu ai cooperarea oamenilor. Un potențial infectat va căuta să ascundă, știind că odată identificat va suporta izolare, carantină și în final un spital românesc în care mai degrabă mori decât te vindeci. 

    Iar Bill Gates n-a băgat milioane de dolari în virusologie că să și-i recupereze in 10 ani vaccinand oameni pe tot globul. Planul este mult mai măreț. Virusul tre să-și facă treaba pentru care a fost creat in laborator. 

    1. Bicicleta, masina, WFH

      Marcel Ciolacu a precizat că „în acest moment este pe ordinea de zi legea vaccinării obligatorie. Este susținută de către mine și de marea majoritate din partid. Ea va trece prin Parlament cât de curând, este printre primele puncte pe ordinea de zi”.

      „Noi am convenit în Biroul Permanent al Camerei ca pe această perioadă când facem voturi electronice să fie legi care țin exclusiv de pandemie. De aceea fac apel ca Parlamentul să se reunească fizic, să avem dezbateri în Comisii, în săli mai mari, la distanță regulamentară, cu măști, mânuși. Legea vaccinării obligatorie este pe ordinea de zi”, a precizat Marcel Ciolacu, la DC News. 

    Distantarea sociala e un concept imbecil inventat de francmasonii neo-marxisti sa va tina in bezna si sa va interzica prin lege libertatea intrunirilor. Baietii astia sunt constienti ca o adunare de mase i-ar matura de la putere in 48 de ore. De asta au introdus tot felul de ... inclusiv interdictia de a mai merge la Biserica (noaptea mintii).

    Problema este ca, oamenii nu pot fi tinuti in case la nesfarsit iar, atunci cand vor iesi din case, confruntarile cu fortele de ordine vor fi violente, mortale, de ambele parti. 

    1. Nimeni nu vrea sa se bata cu un infectat.

    Nu numai ca e un concept imbecil dar NU va putea fi pus niciodata in practica. Ganditi-va la scolile in care invata copiii. Sunt bancile in care stau copiii facute ca acestia sa stea la distanta de 1m unii de altii? E suficient spatiu intr-o clasa sa asezi bancile la 1m unele de altele?

    Dar la gradinita cand ies copiii in pauze sa se joace afara? Sta cineva sa-i tina la 1m unii de altii...cand vorbim de 20 copii sau mai multi? 

    Marile orase NU sunt concepute pentru distantare sociala ci, din contra, sunt facute sa te aglomerezi pana nu mai poti.  

    1. Potrivit Daily Mail, se pare că piețele din China, speciale pentru vânzarea animalelor sălbatice ca hrană, au început din nou să se deschidă. Mai mult decât atât, oamenii sunt surprinși mergând la aceste piețe pentru a procura carnea dorită.

    Omul sel ectEAZĂ Drusalul le amestecă, se face ping-pong cu vina ,de 30 de ani se cumulează gunoiul. TOMBERONUL are lacăt : tot plecă în pădure

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb