ZIARUL BURSA

16 aprilie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice

RECTIFICARE BUGETARĂ DE CRIZĂ: Guvernul estimează o contracţie a PIB de 1,9% şi un deficit bugetar de 6,7%

MIHAI GONGOROIPolitică / 16 aprilie 2020

Necesarul de finanţare ajunge la 119 miliarde lei, în acest an Încasări mai mici cu 20 miliarde lei, cheltuieli mai mari cu 12 miliarde lei Ministerul Muncii, Sănătatea şi Ministerul Dezvoltării primesc bani în plus  

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat ieri, înaintea şedinţei de Guvern, principalele coordonate macro ale rectificării bugetare de criză, Guvernul estimând că economia va suferi o contracţie a PIB de 1,9% şi că deficitul bugetului general consolidat va fi de 72,5 miliarde de lei în acest an, echivalentul a 6,7% din PIB.

Klaus Iohannis

Lumina învierii - discordia dintre Cotroceni şi Victoria

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 16 aprilie 2020

Acordul încheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu Biserica Ortodoxă Română privind distrbuirea către credincioşi la sfârşitul acestei săptămâni, a paştilor şi Sfintei Lumini, a iscat vii controverse de la anunţarea lui de către Marcel Vela, ministrul de resort.

DG Petrol a depus plângere penală împotriva conducerii BCR

DG Petrol a depus plângere penală împotriva conducerii BCR

Companii / 16 aprilie 2020

Distribuitorul de produse petroliere DG Petrol şi asociatul său majoritar, Dan Ignişka, au înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o plângere penală îndreptată împotriva lui Tomas Spurny, Preşedintele Executiv al BCR, a lui Jurgen Kristiaan De Ruijter, Directorul diviziei de recuperare şi restructurare din cadrul băncii, şi a altor angajaţi ai BCR, precum şi a Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), prin Adrian Lotrean, senior partner, potrivit documentului văzut de ziarul BURSA.

"Sperăm ca deciziile din perioada crizei să nu afecteze industria energiei"

VIDEOCONFERINŢA MANAGEMENTUL SITUAŢIEI DE CRIZĂ/ CLAUDIU DUMBRĂVEANU, ANRE: "Sperăm ca deciziile din perioada crizei să nu afecteze industria energiei"

Alina VasiescuCompanii / 16 aprilie 2020

"De la 1 iulie, preţurile electricităţii pentru clienţii finali vor depinde exclusiv de piaţa concurenţială" "Statul nu a elaborat vreun mecanism pentru susţinerea clienţilor vulnerabili" 

Cu toţii traversăm în prezent criza generată de pandemia de coronavirus şi sperăm că deciziile care vor fi luate de autorităţi în acest timp nu vor afecta viitorul, respectiv funcţionarea ulterioară a economiei, ci, dimpotrivă, vor permite o ieşire lină, o reaşezare cât mai rapidă a tuturor relaţiilor, potrivit domnului Claudiu Dumbrăveanu, director general

Sorin Maxim: "Este greu să facem o ierarhizare a proiectelor aflate în implementare în Regiunea Vest, pentru că ele sunt foarte multe şi toate importante pentru comunităţile unde vor produce efecte".

ANUL TRECUT Regiunea Vest a avut unul dintre cele mai rapide ritmuri de creştere de după criză

Emilia OlescuCompanii / 16 aprilie 2020

Regiunea Vest a înregistrat, în 2019 - an care a consemnat şi la nivel global o intensificare notabilă a activităţii economice - unul dintre cele mai rapide ritmuri de creştere din perioada ulterioară declanşării crizei financiare globale (în jurul a 6,5%), ne-a transmis Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (ADR V).

Repatrierea capitalului

Valentin M. IonescuPiaţa de Capital / 16 aprilie 2020

Valentin M. Ionescu

Zilele trecute mi-au atras atenţia mai multe ştiri despre relocarea capitalului străin din China. Guvernul Japoniei alocă 2,2 miliarde de dolari în cadrul unui program de sprijin pentru firmele japoneze care se repatriază sau îşi mută afacerile din China în Asia de sud-est.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Guvernul pregăteşte noi măsuri de sprijin pentru IMM-uri

Guvernul pregăteşte noi măsuri de sprijin pentru IMM-uri

G.M.Politică / 16 aprilie 2020

Premierul Ludovic Orban a trecut, ieri, în revistă, la începutul şedinţei de guvern, care se afla în desfăşurare la închiderea ediţiei, aplicarea măsurilor luate până acum de Executiv pentru ajutorarea angajaţilor şi a companiilor din ţara...

Prelungirea stării de urgenţă, la mâna Parlamentului

G.M.Politică / 16 aprilie 2020

Liderii PSD, Pro România şi ALDE se pare că şi-au modificat decizia anunţată iniţial, de respingere a decretului prezidenţial de prelungire a stării de urgenţă. Sunt tot mai mari şanse ca, astăzi, în şedinţa de plen reunit al Parlamentului,...

GUVERN: Legile justiţiei vor fi modificate în Parlament

G.M. Politică / 16 aprilie 2020

Guvernul a formulat un punct de vedere pozitiv pentru proiectele legislative prin care vor fi modificate legile justiţiei, numirea şi revocarea procurorilor şefi, şi prin care se va desfiinţa Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Schimbarea la faţă a Europei

EUROVISION - CORONAVIRUS Schimbarea la faţă a Europei

(O.D.)Cultură / 16 aprilie 2020

Pandemia a dat peste cap viaţa întregii lumi, iar schimbările sunt dramatice, aşa cum reiese şi din informaţia potrivit căreia sala de concert pregătită pentru concursul Eurovision 2020, la Rotterdam, va găzdui, începând de vineri, zeci de...

MACRO NEWSLETTER 16 Aprilie 2020

MACRO NEWSLETTER 16 Aprilie 2020

Macroeconomie / 16 aprilie 2020

Preţurile de consum din Franţa şi-au temperat creşterea anuală şi în martie 2020, până la 0,7%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară.

Scăderi severe pentru indici

BVB Scăderi severe pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 aprilie 2020

Rulaj de 9,7 milioane de euro, sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii cu deprecieri puternice, de peste 3%, în ton cu scăderile din pieţele europene,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo