STUDIU ERNST & YOUNG: Cerere fără precedent pentru implicarea CFO în consiliile directoare ale companiilor

F.A.
Comunicate de presă / 8 noiembrie 2012

Cererea pentru implicarea directorilor financiari (CFO) în consiliile directoare ale companiilor înregistrează o creştere fără precedent, potrivit celui mai recent studiu Ernst & Young, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

79% dintre CFO intervievaţi au declarat că expertiza lor în domeniul financiar îi recomandă mai mult ca oricând pentru a ocupa o poziţie în cadrul consiliului director.

Conform studiului "CFO and beyond: the possibilities and pathways outside finance", o mare parte a directorilor financiari, actuali şi foşti CFO, sunt interesaţi de această oportunitate care le poate îmbunătăţi înţelegerea dinamicii din cadrul consiliului de conducere, poate genera idei la nivel inter-sectorial şi furniza expunere la diverse culturi corporatiste.

Există, totuşi, reţineri datorate riscurilor profesionale şi distragerii de la principalele lor responsabilităţi.

Raportul se bazează pe un sondaj realizat la nivel global ce a vizat evoluţia profesională a 800 de CFO din 347 dintre cele mai mari companii din lume (cu venituri anuale de peste 5 miliarde USD), pe parcursul ultimilor 10 ani, precum şi o serie de interviuri cu directori financiari, experţi în guvernanţă corporatistă şi profesori universitari.

Jay Nibbe, Ernst & Young's Europe, Middle East, India and Africa (EMEIA) Markets Leader: "Presiunea din partea organismelor de reglementare generează o creştere semnificativă peste tot în lume pentru implicarea CFO în cadrul consiliilor directoare. În multe ţări, expertiza financiară a unui CFO nu este doar foarte valoroasă, ci şi obligatorie. În plus, pe măsură ce companiile se confruntă cu o economie volatilă şi cu trenduri de creştere divergente ale pieţelor dezvoltate şi cu creştere rapidă, companiile îşi doresc din ce în ce mai mult expertiză şi suport în zona managementului costurilor, riscurilor şi lichidităţilor - trei arii ce se regăsesc în setul de competenţe al directorilor financiari".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb