STUDIU: Insolvenţa companiilor franceze s-a diminuat cu 2,3% în primele 4 luni

V.B.
Companii #Insolvenţa / 17 iunie 2014

Insolvenţa companiilor franceze s-a diminuat cu 2,3% în perioada ianuarie-aprilie 2014, comparativ cu acelaşi interval din 2013, a anunţat astăzi Coface într-un comunicat, apreciind că această îmbunătăţire are loc într-un mediu economic încă dificil: nivelul insolvenţelor rămâne în continuare crescut, cu 64.127 de cazuri pe an, mult mai mare decât vârful înregistrat în 2009.

Declinul este mai pronunţat în rândurile IMM-urilor (-17%) şi al companiilor de talie intermediară (-9%) şi începe sa fie vizibil şi la întreprinderile foarte mici (-5%) şi al microîntreprinderilor (-2%). Această îmbunătăţire se traduce printr-un cost social cu13,3% mai mic (ameninţarea locurilor de muncă) şi printr-un cost financiar asociat cu insolvenţele redus cu16,4%. Cu toate acestea, revenirea la nivelul dinaintea crizei nu se va întâmpla în viitorul imediat: dacă în ianuarie-aprilie 2008, au fost înregistrate 18.427 de cazuri, în aceeaşi perioadă din 2014 au fost semnalate 22.601 de cazuri.

Într-un an, numărul de insolvenţe ale companiilor a ajuns la 64.127 de cazuri (un avans de 3,5% în raport cu cele 12 luni anterioare) şi rămâne superior valorii din perioada cea mai dificilă, criza din 2009. Două categorii de companii sunt deosebit de vulnerabile: micro-întreprinderile (93% din numărul de insolvenţe înregistrate) şi companiile foarte mici (creştere a insolvenţelor de 3,9% şi, respectiv, de 0,7% pe an).

Primele trei sectoare cele mai afectate din ultimul an cuprind serviciile, industria lemnului şi a hârtiei şi cea agro-alimentară.

Jennifer Forest, economist Coface, a comentat: "Acalmia din primele luni ale anului nu este încă suficientă pentru a vorbi de o inversare a tendinţelor. Creşterea dezamăgitoare de 0% din Franţa din primul trimestru al anului confirmă scenariul nostru pentru 2014. Coface se aşteaptă la o stabilizare a numărului de insolvenţe în jurul valorii de 63.000. Această stagnare este explicată în mare măsură de scăderea profitabilităţii: contracţia marjelor, datoriile în creştere şi capacitatea de autofinanţare redusă. Companiile sunt din ce în ce vulnerabile financiar, prin urmare, sunt tot mai dependente de un mediu economic care este prea moale pentru a le sprijini".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb