Aproximativ jumătate dintre români, respectiv 48%, îşi vor petrece Revelionul acasă, cu familia, prietenii şi rudele, în timp ce doar 9% aleg să petreacă intrarea în Noul An în oraş, potrivit unui studiu realizat de E.ON în opt ţări europene la sfârşitul acestui an, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.
Aceeaşi proporţie a celor care vor sărbători Revelionul la domiciliu se regăseşte şi în cazul cetăţenilor maghiari chestionaţi, dar procentul celor care au declarat că au de gând să iasă în oraş în noaptea dintre ani este dublu faţă de cel al românilor.
Cehii şi italienii, în proporţie de 43%, respectiv 40% şi-au exprimat dorinţa de a sta acasă, în timp ce doar circa o treime dintre germani, reprezentând 27%, au declarat că vor sta acasă de Revelion, iar 20% dintre ei au declarat că vor petrece în oraş.
Conform studiului menţionat, în proporţii apropiate, de 33%, respectiv 30%, cehii şi românii spun că vor urmări programele de la televizor, la polul opus situându-se italienii, doar 9% dintre aceştia declarând că vor prefera telecomanda televizoarelor.
În cazul germanilor şi al britanicilor, numai 14% au spus că vor sta în faţa micilor ecrane.
''Totuşi, în ciuda faptului că hotelurile şi vilele din staţiuni sunt rezervate la capacitate maximă, perioada din jurul Revelionului nu este chiar una de vacanţă în Europa. Doar 6 procente din populaţia Germaniei are planuri de vacanţă sau alte activităţi, şi până şi această cifră este mai ridicată decât cea din restul Europei. Doar 4% dintre respondenţii din România au afirmat că vor merge în vacanţă, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor şi italienilor intervievaţi pe acest subiect ponderea este de 3%. De remarcat şi numărul ridicat al celor care au declarat că nu au nimic planificat pentru Revelion, în această situaţie fiind 30% dintre britanici, 23% dintre respondenţii turci, 18% dintre germani şi 11% dintre români'', se arată în comunicat.
Rezultate fac parte din studiul "Trăind în Europa", în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de persoane din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în luna decembrie 2016, conform sursei citate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Cristi C în data de 30.12.2016, 00:25)
Remarcabil studiu. Imi confirma parerea despre viata si lume. Noi, cei din Est, suntem altfel claditi decat nemtii sau britanicii. Apreciem altfel caldura caminului. La noi primeaza sanul familiei, la ei dinamismul tribului mai larg - adica grupul de la pub.
Daca ne referim si la politica, acest filon genetic este folosit de Rusia in pozitionarea politica internationala si sensibilizeaza in mod real audienta est-europeana si italiana.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Fratele tau în data de 30.12.2016, 04:18)
Eu am alta explicatie....la noi bautura e scumpa si atunci se bea in familie ceea ce ai produs acasa. La ei, spiritul nomad se manifesta prin cluburi si pe strada acolo unde au fost aruncati de parinti....
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.12.2016, 12:56)
Dar cehii? Dar italienii?