Studiu: Mai mult de jumătate dintre cetăţeni preferă centrala termică pentru încălzirea locuinţei

F.D.
Miscellanea / 4 aprilie

Studiu: Mai mult de jumătate dintre cetăţeni preferă centrala termică pentru încălzirea locuinţei

Centrala termică pe gaz este principala sursă de încălzire din locuinţele din România, aproape 58% dintre participanţii la un studiu sociologic indicând că folosesc un astfel de echipament, în vreme ce alţi peste 16% sunt racordaţi la sistemele de încălzire centralizate, iar 15,6% depind în sezonul rece de sobele cu lemne. Sub 1% dintre respondenţi folosesc pompe de căldură, ceea ce arată că popularitatea acestei surse de încălzire este încă mult la început, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În peste 26% dintre gospodării, sistemele de încălzire au o vechime între 5 şi 10 ani, o pondere similară a participanţilor la studiu afirmând că vechimea dispozitivelor de încălzire din casele lor este cuprinsă între 10 şi 20 de ani. Peste 86% dintre centralele termice pe gaz sunt instalate în locuinţele din mediul urban şi doar 13,6% în mediul rural.

Acestea sunt câteva dintre concluziile unei cercetări sociologice realizate pentru platforma despre-energie.ro, un proiect susţinut de companiile Delgaz Grid şi E.ON.

Sperând că astfel îşi vor ţine facturile sub control, mulţi români au decis, pe durata sezonului rece, să reducă durata de funcţionare a centralei termice, peste 36% afirmând că îi dau drumul între 2 şi 5 ore pe zi, iar aproape 29%, între 6 şi 9 ore pe zi. Doar puţin peste 13% dintre cei chestionaţi lasă centrala să meargă peste 15 ore pe zi.

Pe de altă parte, aproape 20% dintre români recunosc că, pentru a-şi îmbunătăţi confortul termic din gospodărie, apelează la sisteme de încălzire suplimentare, precum radiatoare electrice (indicate de 41,7% dintre respondenţi) sau aeroterme (37,9%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Logic, Gov te fura si radetul si adminstratorul.. la socoteala..dar mai nou gov are as...il taxeaza mai scum pe ala cu centrala si cica inventii noi de clima si impozite pe centrale...dupa ce i-au impins pe oameni in disperare de trai sa isi puna centrale cand murea de frig si ii costau si mult necaldura...

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb