STUDIU MASTERCARD: Legislaţia UE de plăţi ar putea îngreuna utilizarea cardurilor

V.B.
Bănci-Asigurări / 14 februarie 2014

Două treimi dintre consumatorii europeni sunt îngrijoraţi de faptul că propunerile legislative aflate în prezent în discuţie la nivelul UE vor face plăţile cu cardul mai scumpe şi mult mai complicate, conform unui studiu al Ipsos pentru MasterCard, desfăşurat în 13 ţări europene.

Potrivit studiului, aproximativ 2 din 3 (65%) consumatori consideră că propunerile de a reduce comisioanele interbancare vor face utilizarea cardurilor mai dificilă, iar peste 8 din 10 persoane (82%) nu se aşteaptă ca retailerii să transfere asupra lor economiile de costuri, prin reducerea preţurilor.

Cercetarea a avut ca scop aflarea opiniei consumatorilor cu privire la propunerea Comisiei Europene (CE) de a reduce comisioanele de interchange (contribuţia retailerilor la sistemul de plăţi electronic) şi de a introduce unele măsuri care vor afecta folosirea cardurilor.

MasterCard şi-a exprimat în constant îngrijorarea că propunerea de reducere a comisioanelor de interchange va mări costurile de utilizare a cardurilor pentru consumatori. Această nelinişte are la bază experienţa practică, recentă, din ţări ca Spania, unde legislaţia de micşorare a comisioanelor a dus la o creştere de costuri pentru posesorii de carduri - cu peste 50%. În plus, susţine compania, nu există nicio dovadă că retailerii ar transfera economiile rezultate, către clienţi, prin micşorarea preţurilor. Îngrijorarea rezultă şi din absenţa oricărei justificări pentru impunerea aceloraşi taxe în peste 30 de ţări, deşi condiţiile pieţei variază considerabil de la o ţară la alta.

Studiul indică, de asemenea, că reacţia consumatorilor este una deosebit de critică privind reglementarea propusă, de a da comercianţilor dreptul de a stabili ce carduri acceptă şi ce carduri nu acceptă. Încălcarea regulii privind acceptarea tuturor cardurilor ("Honour All Cards Rule") i-ar priva pe consumatori de calitatea numărul unu pe care o caută la cardurile de plată - siguranţa că le pot folosi oriunde în lume. Aproape 8 din 10 consumatori (77%) din Europa consideră că această măsură va face utilizarea cardurilor mai dificilă pentru ei. În mod similar, 60% sunt îngrijoraţi că propunerile de a permite ca mai multe logo-uri (sigle) să apară pe un card vor avea un impact negativ asupra consumatorilor.

Studiul a fost derulat de compania internaţională de cercetare Ipsos, pentru MasterCard, cu o marjă de eroare de +/- 3,5%. Aproximativ o mie de persoane au participat în fiecare ţară, prin Ipsos Online Panel, în: Croaţia, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania şi Suedia. Precizia studiilor online Ipsos este calculată pe baza unui interval de credibilitate. Respondenţii au primit informaţii de context despre rata interchange.

MasterCard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi, operând cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, în peste 210 de ţări şi teritorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb