STUDIU: Vaccinarea în România a redus de peste 5 ori riscul de infecţie şi de 10 ori pe cel de spitalizare

G.U.
Miscellanea / 23 octombrie 2021

Vaccinarea în România a redus de peste 5 ori riscul de infecţie şi de 10 ori pe cel de spitalizare

CNCAV a realizat un studiu de eficienţă a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate din România, din care a rezultat că imunizarea cu vaccin a redus de peste 5 ori riscul de infecţie, de peste 10 ori riscul de spitalizare, de aproape 14 ori riscul de internare în ATI, de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19.

Setul de date analizat a inclus peste 2,7 milioane de teste (pozitive şi negative), colectate de la peste 1,7 milioane de persoane unice, cu vârsta de peste 16 ani şi cu istoric cunoscut de vaccinare împotriva COVID-19, şi s-a efectuat în perioada februarie - mai 2021, atunci când varianta Alfa a virusului era dominantă în ţara noastră, potrivit unui comunicat al CNCAV.

O altă concluzie observată a fost că protecţia împotriva spitalizării, internării în ATI şi a decesului este de peste 50% încă de la administrarea dozei 1, la minim 14 zile de la efectuarea acesteia, însă este de reţinut că beneficiile maximale se obţin după 14 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare, ceea ce subliniază importanţa administrării dozei 2, notează sursa citată.

Rezultatele studiului au arătat că la persoane nevaccinate s-au înregistrat:

- 659 cazuri de infecţie

- 167 spitalizări

- 10 internări în ATI

- 27 decese

La persoane cu schemă incompletă de vaccinare, după 14 zile de la efectuarea dozei 1:

- 404 cazuri de infecţie

- 85 spitalizări

- 4 internări în ATI

- 10 decese

La persoane vaccinate complet, după 14 zile de la efectuarea dozei 2:

- 69 de cazuri de infecţie

- 14 spitalizări

- 0.9 internări în ATI

- 1.6 decese

Întrucât riscul de evoluţie severă a bolii variază în funcţie de populaţia analizată, eficienţa vaccinării împotriva infecţiei, a spitalizării, internării în ATI şi a decesului în urma COVID-19 a fost calculată ajustat, în funcţie de vârstă, sex şi săptămâna testării.

Eficienţa împotriva infecţiei, analizată pentru fiecare tip de vaccin, începând cu 14 zile de la efectuarea dozei 2:

- Comirnaty/BioNTech Pfizer: 84.1% (CI: 81.8-86.1)

- Spikevax/Moderna: 93.1% (CI: 84.1-97.0)

- Vaxzevria/AstraZeneca: 71.1% (CI: 23.5-89.1)

Administrarea vaccinului Janssen a debutat la data de 4 mai 2021, sens în care nu s-au acumulat suficiente date pentru perioada raportată (până la 31 mai a.c.). Eficienţa acestui tip de vaccin va fi evaluată în perioada următoare.

Eficienţa cumulată pentru toate tipurile de vaccin, calculată după 14 zile de la efectuarea dozei 2:

- eficienţa împotriva infecţiei: 84.4% (interval de confidenţă 95% - CI: 82.1-86.3)

- eficienţa împotriva spitalizării: 91.8% (CI: 90.2-93.1)

- eficienţa împotriva internării în ATI: 92.8% (CI: 89.6-95.0)

- eficienţa împotriva decesului: 95.1% (CI: 93.4-96.3)

"Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european", se precizează în comunicatul CNCAV.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. De ce nu se fac masuratorile astea in mod continuu in loc sa vedem in oct 2021 rezultatele pe numere din mai 2021?

    De atunci s-a schimbat numarul de oameni imunizati si infectati precum si tulpina dominanta. 

    Chiar nu vad rostul acestui comunicat asa de vechi. 

    1. Nu vezi rostul si nu intelegi.

      Comunicatul nu este vechi, este de astazi,

      Dar tu nu intelegi. Si de aceea, nu vezi rostul. Ca n-ai cu ce. 

      Dar tu ai cu ce? Tu citesti ca este vorba de varianta Alfa? Cu ce te incalzeste ca este varianta Alfa? Nu ai cu ce. Fata de varianta Delta, care este eficienta vaccinului in a preveni infectia? O stii?

      Ai cu ce sa raspunzi la urmatoarea intrebare?

      Daca vaccinul este atat de eficient fata de Alpha, de ce a fost nevoie de a treia doza care este "ferm recomandata"? Putem vedea si eficienta pe grupe de varsta?

      Deci ei datele din octombrie le vor publica in martie 2022? La noi analizele statistice se fac si publica cu o intarziere de 4 luni?!

      Vedeti un vaccine surveillance report din UK care se face per saptamana. 

      Evident, sa nici nu mai vorbim de publicarea datelor sau macar a unui tabel sa poti verifica niste calcule banale acolo. 

    CNCAV, inceteaza sa mai promovezi mesaje care nu mai sunt actuale.

    Nici macar Arafat, cand a fost intrebat ieri de ce nevaccinatii sunt restrictionati, a raspuns "pentru ca sunt in pericol, se infecteaza si ajung in spital, chiar daca sunt testati". 

    Devine evident ca daca un singur vaccinat netestat este intr-un grup de nevaccinati testati, vaccinatul le va transmite virusul. 

    Dec ce sunt restrictiile aplicate doar testatilor? „„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a spus Raed Arafat.” 

    Arafat admite astfel pentru prima oara ca nevaccinatii nu sunt in siguranta printre vaccinati. „ult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați ” 

    Povestea lui Arafat de multe luni este ca vaccinatii sunt uber-siguri, ei nu transmit boala. Acum naratiunea s-a schimbat. In preajma lor, nevaccinatii nu mai sunt in siguranta. Ceea ce este adevarat. Insa constatam ca Arafat recunoaste ceea ce a recunoscut si directoarea CDC. VACCINATII SE INFECTEAZA SI TRANSMIT BOALA. Doar ca politica de stat mentine aceasta transmitere comunitara a virusului de catre vaccinati.  

    Dr. Rochelle Walensky tells CNN. “They continue to work well for Delta, with regard to severe illness and death – they prevent it. But what they can't do anymore is prevent transmission."

    VACCINURILE NU MAI PREVIN TRANSMISIA. A spus-o in clar directoarea CDC, o lasa sa se inteleaga si Arafat. 

    1. Si pentru ca dozele administrate cu multe luni in urma nu mai previn transmisia, de aceea este obligatorie a treia doza tuturor vaccinatilor. Doar asa a oprit Israel valul 4.

       

      SUA se pregateste de anularea certificatului verde celor doar cu doua doze. Seful Pfizer a spus ca a treia doza restaureaza protectia la infectare la nivelurile pe care CNCAV le publica mai sus. Acesta este contextul celei de-a treia doze care ar trebui sa devina obligatorii pentru mentinerea certificatului. Si va deveni. Sa asteptam formalitatile de la CDC-ul american la care oficialitatile romane se uita. 

       

      Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat vineri că Statele Unite „ar putea fi nevoite să își actualizeze” definiția pentru ceea ce înseamnă o vaccinare completă împotriva Covid, informează Axios. 

      "What they're saying: "We have not yet changed the definition of 'fully vaccinated.' We will continue to look at this. We may need to up date our definition of 'fully vaccinated' in the future," Walensky said during a press briefing. 

      She also encouraged those eligible to get boosters: "If you're eligible for a booster, go ahead and get your booster," she said. 

      "[Boosters] They are all highly effective in reducing the risk of severe disease, hospitalization, and death, even in the midst of the widely circulating Delta variant," she added." - Interesant este ca nu mai mentioneaza riscul de infectie. 

      CDC nu a ajuns inca la un acord privind varsta minima de la care sa intervina restrictiile in cazul in care nu ai doza trei. Unii experti ai CDC spun ca sub 24 de ani exista riscuri mai mari privind efectele adverse. 

    Trei membri ai unei familii din Calafat au decedat de Covid-19. Toți din familie erau vaccinați, mai puțin soțul în vârstă de 43 de ani, care a fost, de altfel, singurul fără comorbidități, potrivit jurnalului.

    Soții Barbu locuiau împreună cu părinții din partea bărbatului și administrau o firmă de pompe funebre. Tatiana Barbu, în vârstă de 45 de ani, a fost prima care a aflat că are Covid-19. Apoi, și-au făcut testele și ceilalți membri ai familiei și au ieșit pozitivi, amintește sursa citată. 

    Tatiana suferea de o boală autoimună și a fost internată la Spitalul Leamna de lângă Craiova, unde a și decedat. În schimb, Claudiu, soțul rămăsese acasă, în izolare. El s-a stins a doua zi după decesul femeii. 

    Apoi, a ajuns la spital și tatăl bărbatului, care a murit la câteva zile după nora și fiul său. 

    DSP Dolj a transmis că femeia, care a și transmis virusul familie sale, era vacccinată cu ambele doze de la Pfizer, în timp ce soțul ei nu era vaccinat. Și socrul femeii, în vârstă de 69 de ani, era vaccinat cu schema „completă”. 

    Studiul CNCAV a fost facut demult, pe varianta Alpha.

    Despre delta, directoarea CDC a spus in citat, intr-o emisiune CNN 

    "Dr. Rochelle Walensky tells CNN. “They continue to work well for Delta, with regard to severe illness and death – they prevent it. But what they can't do anymore is prevent transmission."" 

    Vaccinurile nu mai previn infectarea si transmisia in cazul variantei Delta. 

    1. Este adevarat. In finalul comunicatuliu CNCAV, se spune

      "NU UITAȚI! 

      - vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele 

      căi de a limita efectele pandemiei; 

      - vaccinurile pot preveni apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2; 

      - vaccinurile reduc semnificativ riscul de boală severă și limitează răspândirea 

      virusului; 

      - vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare; 

      - vaccinurile reduc considerabil riscul de deces" 

       

      Toate aceste afirmatii chiar sunt corecte dpdv stiintific. Ieri, presedintele Iohannis ne spunea ca vaccinul "cert ne scapa de boala". Aceea nu era o informatie corecta. Din contra CNCAV ne spune ca vaccinul + MASURILE DE PROTECTIE sunt principalele cai. Ele combinate ne-ar putea scapa complet de boala. Vaccinul singur doar reduce considerabil riscul de spitalizare si deces.

      Dar, da, CNCAV nu mai promoveaza ideea ca vaccinurile ne scapa de infectie. 

    Multă manipulare! De ce nu se dau statistici zilnice pe grupe de vârste, vaccinați vs nevaccinați? De ce se pun la grămadă datele pentru a nu observa diferențele?

    De exemplu, în perioada 14-19.10.2021, la grupa de vârsta 20-29 ani au fost 6 decese în Total, comparativ cu aproximativ 200 pentru vârstele 50+ Vaccinați, 

    Statistic pentru această perioadă un Vaccinat de 50+ are de peste 30 de ori mai mare probabilitatea de deces vs un nevaccinat din grupa de vârsta 20-29 ani.  

    Mai mult, am observat în ziare, dacă moare un nevaccinat se evidențiază, în timp ce la un vaccina nici nu se mai specifică uneori. 

    1. Pentru frica. Acelasi motiv pentru care la inceputul pandemiei nici nu se mai spunea la un moment dat in ce judet sau oras sunt cazuri. Daca nu stiai unde sunt, te gandeai ca or fi chiar la tine in oras si te pazeai.

      Asa si acum cu cazurile astea: daca nu e evident ca mor majoritar batrani poate se vaccineaza si cel de 20 de ani si e o grija in minus pentru stat ca ajunge la ATI (desi, statistic, sansele erau minime oricum). 

      Acum se gandesc sa nu-i mai lasa la locul de munca cand problema mare e la pensionare care cam refuza vaccinarea. Ce ar fi daca ar conditiona plata pensiei? Pai aia ar fi neconstitutional. Conditionarea locului de munca se pare ca e mai flexibil dpdv legal. 

      E complicat. 

    Vaccinarea este o iluzie ca ajuta la ceva in pandemie in afara ca ingroasa conturile laboratoarelor pharma... Ele NU ajuta la nimic...Si vaccinatii ca si nevaccinatii primesc viroza si o dau mai departe.... Vaccinurile nu sunt omologate deci nu sunt vaccinuri...Ele iti pot aduce si moartea daca ai si alte boli si nu le cunosti... Cel mai bine este sa te feresti sa iei viroza si daca o iei sa te tratezi din primul moment.. Preventiv clariti gura si faceti gargara cu apa oxigenata o treime si restul apa normala... Doamne ajuta!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb