STUDIUL ACCENTURE:  Mai puţin de o cincime dintre organizaţii opresc în mod eficient atacurile cibernetice

C.B.
Companii / 6 februarie 2020

 Mai puţin de o cincime dintre organizaţii opresc în mod eficient atacurile cibernetice

În ciuda investiţiilor semnificative în tehnologii avansate de securitate cibernetică realizate în ultimii trei ani, mai puţin de o cincime dintre organizaţii opresc în mod eficient atacurile cibernetice şi reuşesc să identifice şi să remedieze breşele de securitate suficient de rapid pentru a reduce impactul acestora, potrivit unui nou studiu Accenture.

Cel de-al treilea studiu anual Accenture State of Cyber Resilience privind securitatea cibernetică are la bază un sondaj la care au răspuns peste 4.600 de profesionişti din domeniul securităţii la nivel mondial şi explorează felul în care companiile prioritizează securitatea, eficacitatea eforturilor curente de securitate şi impactul noilor investiţii legate de securitate.

Kelly Bissell, care conduce Accenture Security la nivel global, a declarat: " Analiza noastră a identificat un grup de organizaţii care ies în evidenţă şi care par să fi găsit secretul securităţii cibernetice atunci când vine vorba de cele mai bune practici. Liderii din sondajul nostru sunt mult mai rapizi la detectarea unei breşe de securitate, la mobilizarea pentru a răspunde rapid, la reducerea daunelor şi la readucerea operaţiunilor la normal."

Conform studiului Accenture, costul mediu pentru un atac cibernetic pentru non-lideri a fost de 380.000 dolari per incident. Dacă aceştia şi-ar schimba strategia şi ar funcţiona după modelul liderilor, ar putea reduce costurile per atac cu 72%, ceea ce reprezintă o economie potenţială de 273.000 dolari pentru fiecare breşă de securitate. Având în vedere o medie de 22 de incidente pe an, acest lucru ar însemna o economie potenţială de 6 milioane dolari pe an pentru non-lideri.

Totodată, studiul a mai constatat că mai mult de patru din cinci respondenţi (83%) consideră că organizaţiile trebuie să se gândească dincolo de asigurarea propriilor lor companii şi să ia măsuri mai bune pentru a asigura ecosistemele furnizorilor. În plus, în timp ce programele de securitate cibernetică concepute pentru protejarea datelor şi a altor active cheie securizează în mod activ doar aproximativ 60% din ecosistemul de afaceri al unei organizaţii, care include furnizori şi alţi parteneri de afaceri, 40% din încălcări apar pe această cale.

Accenture Security recomandă trei măsuri practice pe care organizaţiile le pot lua pentru a fi mai asemănătoare liderilor în ceea ce priveşte securitatea cibernetică:

1. Investiţi pentru viteza operaţională - prioritizaţi tehnologia care se concentrează pe detectarea, răspunsul şi recuperarea mai rapidă.

2. Atrageţi valoare din noile investiţii - scalaţi, instruiţi şi colaboraţi mai mult.

3. Susţineţi ceea ce aveţi - menţineţi investiţiile existente şi performaţi mai bine la elementele de bază.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb