STUDIULUI GFK CONSUMER PANEL, PRIMUL SEMESTRU: Piaţa bunurilor de larg consum, în creştere cu 8,4%

V.D.
Miscellanea / 30 august 2018

Piaţa bunurilor de larg consum, în creştere cu 8,4%

Piaţa bunurilor de larg consum a înregistrat în prima jumătate a acestui an un avânt de 8,4% în comparaţie cu perioada similară din 2017, creşterea venind în egală măsură din inflaţie (+4%), dublu faţă de prima jumătate a anului trecut, conform Eurostat), cât şi din intensificarea volumelor cumpărate, conform unui studiu remis astăzi Redacţiei noastre.

Din perspectiva comportamentului de cumpărare, familiile din România au achiziţionat mai des bunuri de larg consum pentru acasă şi au plătit cu aproape 5% mai mult la o vizită în magazin. Conform studiului GfK Consumer Panel, în primele şase luni, o familie a cheltuit în medie 3.500 de lei pentru bunurile de folosinţă curentă, cu 270 de lei mai mult decât în primele şase luni ale anului trecut.

Românii au fost mai atenţi cu îngrijirea personală şi cea a casei, menţionează studiul. Produsele de îngrijire personală au fost cumpărate mai des şi au înregistrat cea mai importantă creştere în prima jumătate a anului (+14%, în valoare). Şi produsele pentru îngrijirea locuinţei au înregistrat o creştere de două cifre (+10%), influenţate de coşuri mai mari achiziţionate la un act de cumpărare. Alimentele (inclusiv cele proaspete) au avut o evoluţie în linie cu media pieţei (de aproximativ 9%), în timp ce segmentul de băuturi a crescut într-un ritm mai redus (+6%).

Comerţul modern a câştigat în continuare teren în faţa celui tradiţional. În prima jumătate a anului, românii au lăsat în aceste tipuri de formate mai mult de 60% dintre cheltuielile lor pentru bunuri de larg consum. Dintre acestea, cele mai dinamice din perspectiva creşterii cotei de piaţă au fost supermarketurile, urmate de magazinele de tip discount şi de cele de proximitate. Hipermarketurile rămân în continuare cel mai important canal din perspectiva cotei de piaţă, dar sunt afectate de evoluţia pozitivă a celorlalte tipuri de formate de retail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb