SUA anunţă 27 de lovituri aeriene contra Statului Islamic în Siria şi Irak

Alexandru Costea
Internaţional / 7 august 2015

Actualizare 14:30 230 de civili răpiţi de Statul Islamic în Siria

Gruparea Statul islamic a răpit 230 de civili, dintre care cel puţin 60 de creştini, într-un oraş din centrul Siriei, a anunţat astăzi organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), conform AFP.

OSDO menţionează că ostaticii au fost capturaţi ieri în oraşul Al-Qaryatain, la doar cîteva ore după cucerirea acestuia. Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a precizat că sunniţii şi creştinii răpiţi se aflau pe lista Statului Islamic din cauza "colaborării lor cu regimul". Cea mai mare parte a creştinilor răpiţi erau refugiaţi din provincia Aleppo.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, gruparea Statului Islamic deţine o listă de persoane pe care şi-a propus să le aresteze şi că, de obicei, jihadiştii reţin familii întregi care încearcă să se refugieze.

Înainte de război, oraşul cucerit avea o populaţie de 18.000 de locuitori, inclusiv sunniţi şi aproximativ 2.000 de creştini sirieni.

(A.S.)

------------

Statele Unite şi aliaţii au efectuat miercuri 27 de lovituri aeriene contra militanţilor Statului Islamic în Siria şi Irak, a anunţat ieri armata americană, potrivit Reuters.

Unsprezece lovituri au fost efectuate în Siria, inclusiv şapte în apropierea oraşului Hasaka, a declarat armata SUA într-un comunicat de ieri. În Irak, obiective ale militanţilor au fost lovite în 16 raiduri în apropierea a opt oraşe diferite, adaugă comunicatul.

Pentagonul a anunţat miercuri că armata americană a efectuat prima lovitură cu o dronă de la o bază din Turcia împotriva unor ţinte ale Statului Islamic în Siria. Comunicatul de ieri afirmă că loviturile au fost efectuate cu avioane de luptă şi drone, dar nu precizează de unde au decolat, notează Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb