SUA anunţă eliminarea unui lider ISIS în estul Siriei

S.B.
Internaţional / 9 iulie 2023

SUA anunţă eliminarea unui lider ISIS în estul Siriei

Aviaţia americană a efectuat un atac cu drone în data de 7 iulie, care l-a ucis pe un lider ISIS în estul Siriei, a anunţat duminică CENTCOM, Comandamentul Central al SUA, informează news.ro.

CENTCOM precizează că în atac au fost folosite aceleaşi drone MQ-9 care "ceva mai devreme în cursul zilei fuseseră hărţuite de avioane ruseşti într-o întâlnire care a durat aproape două ore", se arată într-un comunicat.

"Comandamentul central al SUA a efectuat o lovitură în Siria care a dus la moartea lui Usamah al-Muhajir, un lider al ISIS în estul Siriei", spune comunicatul fără a oferi mai multe detalii despre al-Muhajir.

În ultimul an, Washingtonul şi-a intensificat raidurile şi operaţiunile împotriva suspecţilor ISIS în Siria, ucigând şi arestând diverşi lideri ai săi care s-au adăpostit în zonele aflate sub controlul rebelilor susţinuţi de Turcia, după ce grupul şi-a pierdut ultimul teritoriu pe care îl deţinea în Siria în 2019.

Campania condusă de SUA, care l-a ucis şi pe fostul şef al Statului Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, cel care se declarase "califul tuturor musulmanilor", i-a vizat de atunci pe liderii care i-au supravieţuit, mulţi dintre ei fiind suspectaţi că planificaseră atacuri în străinătate.

Cu toate acestea, comandanţii militari americani spun că ISIS rămâne o ameninţare semnificativă în regiune, deşi capacităţile sale au fost degradate, posibilitatea de a-şi restabili reţeaua fiind slăbită.

Statul Islamic a controlat o treime din Irak şi Siria la apogeul său, în 2014. Deşi a fost învins în ambele ţări, militanţii săi continuă să conducă atacuri insurgente.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eliminarea liderilo rteroristi este cea mai eficienta cale de a slabi amenintarea terorista. Cum spunea un fost lider ISIS reciclat: "daca astia ajung la putere va fi iadul pe pamint".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb