SUA anunţă un nou ajutor de 1,5 miliarde dolari pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 15 iunie

SUA anunţă un nou ajutor de 1,5 miliarde dolari pentru Ucraina

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris a anunţat un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari destinat Ucrainei, parţial pentru sectorul energetic şi situaţia sa umanitară, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

Anunţul a fost făcut în timp ce Harris participă la un summit pentru pace pentru Ucraina, la Lucerna, Elveţia, unde urma să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi să se adreseze sesiunii plenare a summit-ului.

Cele 1,5 miliarde de dolari includ 500 de milioane de dolari în noi fonduri pentru asistenţă energetică şi redirecţionarea a 324 de milioane de dolari din fonduri anunţate anterior către reparaţii de urgenţă a infrastructurii energetice şi alte nevoi din Ucraina, a spus biroul vicepreşedintei.

"Aceste eforturi vor ajuta Ucraina să răspundă la cele mai recente atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene prin sprijinirea reparaţiilor şi refacerii, îmbunătăţind rezistenţa Ucrainei la întreruperile aprovizionării cu energie şi punând bazele pentru repararea şi extinderea sistemului energetic al Ucrainei", a spus biroul lui Harris.

Ea a anunţat, de asemenea, asistenţă umanitară de peste 379 de milioane de dolari din partea Departamentului de Stat şi a Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională pentru a ajuta refugiaţii şi alte persoane afectate de război.

Banii sunt pentru a acoperi asistenţa alimentară, serviciile de sănătate, adăposturile şi serviciile de apă, salubritate şi igienă pentru milioane de ucraineni.

Harris, care va petrece mai puţin de 24 de ore la întâlnirea din Lucerna, Elveţia, îl va înlocui pe preşedintele Joe Biden la eveniment.

Preşedintele a participat la summitul G7 din Italia şi se întoarce în Statele Unite pentru a participa la o strângere de fonduri pentru campania sa de realegere din Los Angeles.

Harris se va întâlni cu Zelenski şi se va adresa sesiunii plenare a summit-ului.

Biden s-a întâlnit cu Zelenski atât la summitul G7, unde au semnat un acord bilateral de securitate dintre SUA şi Ucraina, cât şi în Franţa, pentru evenimentele din jurul celei de-a 80-a aniversări a invaziei de Ziua Z din cel de-al Doilea Război Mondial.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, va reprezenta Statele Unite la summit duminică şi va ajuta la stabilirea unor grupuri de lucru pentru întoarcerea copiilor ucraineni din Rusia şi pentru securitatea energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb