SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 9 mai 2023

SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat marţi un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,2 miliarde de dolari, destinat în special consolidării apărării aeriene împotriva atacurilor Rusiei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Acest nou ajutor reflectă "hotărârea Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina prin furnizarea de resurse esenţiale pe termen scurt, cum ar fi sisteme de apărare aeriană şi muniţii", întărindu-i în acelaşi timp capacitatea de a se apăra "pe termen lung", se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Nu este vorba de o asistenţă directă din stocuri americane, ci de finanţare pentru achiziţii de armament pe termen mai lung, evitându-se astfel apelarea la arsenalul SUA, care a fost deja solicitat.

Pachetul de ajutor nu specifică tipul de sistem de apărare aeriană preconizat, dar oferă muniţie pentru sistemele anti-dronă.

Ucraina a cerut în mod repetat Occidentului să livreze mai multe blindate, artilerie, muniţie, dar şi avioane de luptă şi sisteme de tragere cu rază lungă de acţiune pentru a lovi logistica rusă mult în spatele liniei frontului.

Această nouă tranşă ridică la peste 36 de miliarde dolari totalul ajutorului militar american acordat Ucrainei de la începutul ofensivei ruse în februarie 2022.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat marţi aprecierea pentru noul ajutor militar acordat de SUA ţării sale."Apreciem acest semn de solidaritate cu Ucraina, într-o zi simbolică pentru noi - Ziua Europei şi Ziua Victoriei asupra nazismului în cel de-Al Doilea Război Mondial. Împreună ne îndreptăm spre o nouă victorie", a declarat Zelenski, pe Twitter.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. 1,2 miliarde de dolari,

    cam putin la 900 miliarde $ buget militar/2023 

    Zele nu va fi mulțumit doar cu atăt

    1. E suferință mare. :))))

      Ce mai "face" cecenii? Unde-s semafoarele?!?  

    Rusia nu trebuie dusa in situatia de a folosi arma nucleara aici in Europa. Popoarele europene nu trebuie sa sufere in urma disputelor Rusiei cu America.

    Problemele, inclusiv nucleare, dintre Rusia si SUA, trebuiesa rezolvate intre ele. Sa speram ca Putin va intelege ca o lovitura nucleara in Ucraina nu ar rezolva nimic.

    Rusia si SUA, Putin si Baiden, trebuiesc sa-si dispute intr-un razboi direct, pe teritoriile lor suprematia, inclusiv suprematia nucleara si sa-si distruga reciproc tarile, daca asa considera ca este drept si bine pentru umanitate si ca asa doreste Dumnezeu.  

    Asa e! SFARSITUL razboiului e dupa ce se testeaza capacit de supravietuire a popoarelor europene. La Pastele Cailor, cumva?!

    Popoarele europene au supravietuit mii de ani fara ‘ajutor’ din afara, fie el de la est sau de la vest. Mi se pare mult mai usor sa supravietuiesti acum decat in urma cu cateva sute ani.

    Stiu, acum traim era globalizarii. Insa, asa cum productiile au fost mutate ‘afara’ ele sunt acum readuse ‘acasa’.

    Nu cred ca se pune problema supravietuirii ci mai degraba a nivelului de trai/confortului pe termen foarte scurt. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb