SUA au importat peste 6 miliarde de dolari în mărfuri din Rusia de la invazia Ucrainei

F.D.
Internaţional / 29 august 2022

SUA au importat peste 6 miliarde de dolari în mărfuri din Rusia de la invazia Ucrainei

Ca răspuns la atacul Rusiei asupra Ucrainei, preşedintele american, Joe Biden, a promis că va izola şi "schilodi" economia rusă. Cu toate acestea, Moscova a reuşit să-şi menţină puterea economică, prin exportul de peste 1 miliard de dolari pe lună în lemn, metale, alimente şi alte bunuri în SUA, relatează ZeroHedge.ro.

Peste 3.600 de nave din Rusia au sosit în porturile americane începând cu 24 februarie, potrivit statisticilor citate de Associated Press. Aceasta reprezintă aproape jumătate din livrările din aceeaşi perioadă în comparaţie cu anul trecut şi se ridică în continuare la peste 6 miliarde de dolari în importuri .

Numărul de produse ruseşti care intră în porturile americane sugerează că Biden nu îşi îndeplineşte angajamentul de a izola economia Moscovei. Datorită aşa-numitelor perioade de "reducere" care permit companiilor să încheie tranzacţii anterioare, unele dintre bunuri continuă să intre în ţară mult timp după ce Casa Albă a anunţat sancţiuni asupra acestor produse, inclusiv petrol şi gaze, conform ZeroHedge.ro.

În mod paradoxal, alte importuri ruseşti, precum îngrăşămintele, au venit la cererea administraţiei Biden, care a îndemnat companiile americane să compenseze penuria.

Şi în timp ce Casa Albă a confiscat mai multe iahturi de lux deţinute de ruşi bogaţi cu legături slăbite cu preşedintele rus, Vladimir Putin, AP a constatat că firmele americane şi europene importă milioane de dolari în metal de la o companie rusă care produce piese pentru avioanele de luptă din Moscova, evidenţiind o altă discrepanţă ciudată în campania de sancţiuni a lui Biden.

În ciuda presiunii diplomatice din partea Washingtonului, alţi aliaţi americani îşi sporesc legăturile economice cu Rusia. Turcia - membră NATO - şi-a dublat importurile de petrol rusesc în acest an.

În timpul preşedinţiei lui Biden, acesta a făcut mai mulţi paşi pentru a consolida legăturile cu New Delhi, cu trupele americane angajate în prezent în jocuri de război cu India la graniţa cu China. Dar, ca şi Ankara, ţara a crescut în mod similar în mod semnificativ importurile de energie de la Moscova. Rupia indiană a devenit, de asemenea, o monedă majoră pentru comerţul cu diamante, permiţând cumpărătorilor să ocolească sancţiunile SUA.

Deşi războiul economic din Occident a fost menit să nege puterea militară a Moscovei şi să o aducă la masa negocierilor, până acum a înregistrat puţin succes. În condiţiile în care exporturile ruseşti de energie au depăşit nivelurile de dinainte de război în ultimele luni şi rublei s-au îndreptat faţă de dolar, economia Rusiei pare să se fi descurcat mult mai bine decât cea mai mare parte a Europei de când au izbucnit luptele iarna trecută, mai precizează ZeroHedge.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Americanii au aruncat Europa in criza prin aplicarea de sanctiuni Rusiei... Dar ei, americani nu aplica nici o sanctiune practic numai la nivel declarativ.... UE trebuie sa renunte la sanctiunile impotriva Rusiei pana nu este prea tarziu.... Russia este o tara mare, puternica cu resurse nelimitate pe care UE nu o poate ignora... Avem nevoie de gazul si petrolul rusesc ca de aer altfel ne intoarcem in secolul 18...

    Americanii fac ce stiu mai bine: afaceri si razboi.

    1. Are fraieri pe care i joaca cum vrea mușchii lor,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb