SUA, Coreea de Sud şi Japonia au organizat un exerciţiu de apărare antiaeriană

D.R.
Internaţional / 16 iulie 2023

SUA, Coreea de Sud şi Japonia au organizat un exerciţiu de apărare antiaeriană

SUA, Coreea de Sud şi Japonia au organizat astăzi un exerciţiu naval comun de apărare antirachetă, ca reacţie la testele de rachete ale Coreei de Nord, informează news.ro.

Exerciţiul trilateral de duminică a fost efectuat în apele internaţionale între Coreea de Sud şi Japonia şi a reunit distrugătoare echipate cu sisteme radar Aegis din cele trei ţări, a transmis marina.

Exerciţiul a avut ca scop gestionarea răspunsului aliaţilor la lansarea unei rachete balistice nord-coreene, cu un scenariu care prezintă o ţintă virtuală, a spus armata.

"Vom răspunde eficient ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord cu sistemul de răspuns puternic al armatei noastre şi cooperarea trilaterală", a spus un ofiţer al marinei sud-coreene.

Coreea de Nord a lansat miercuri cea mai recentă rachetă a sa Hwasong-18, pe care Phenianul o descrie drept nucleul forţei sale de atac nuclear, în largul coastei de est, în ceea ce a spus că este un "avertisment practic puternic" pentru adversari.

Lansarea rachetei balistice de către Coreea de Nord a fost denunţată de SUA, Coreea de Sud şi Japonia, deşi Phenianul a respins condamnare şi a declarat că este un exerciţiu al dreptului său la autoapărare.

Cea mai recentă lansare a urmat plângerilor aprinse din ultimele zile din Coreea de Nord, care a acuzat că avioanele spion americane survolează apele zonei sale economice exclusive.

RS

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu trece o zi,

    fără reclama la inarmare și razboi 

    si apa pana la ferestre,dar lucram la agresiunea inchipuita!

    astia provoaca Corea de nord si apoi sunt infricosati ca sunt atacati,doar,doar,o face un pas KIM,sa-l rada in numele democratiei! 

    cred ca e un pericol foarte mare pt Japonia si Sua ,Corea de nord,cred ca vor ataca plajele nipone cu caiace si barci pneumatice,va fi o operatiune speciala si dupa ce vor linisti Japonia,invadeaza coasta de vest a SUA,mai ales ca ,caiacele sunt stealth ,nu trebuie sa plece decat cu o cutie de rame pt vitaminizare !

    e frica mare ,drobul lui Kim poate distruge aceste tari mici si neputincioase de doar cateva sute de milioane de locuitori,perspective sumbre! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb