SUA-Coreea de Sud suspendă noi exerciţii militare

M.B.
Internaţional / 20 octombrie 2018

SUA-Coreea de Sud suspendă noi exerciţii militare

Statele Unite şi Coreea de Sud au suspendat viitoare exerciţii militare comune pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord, a informat armata americană, scrie Reuters.

Pentagonul a informat că decizia de a suspenda exerciţiile, care erau programate pentru decembrie, a fost luată de Secretarul Apărării american, Jim Mattis, şi ministrul Aprărării din Coreea de Sud, Jeong Kyeong-doo, cei doi întâlnindu-se în Singapore ieri.

Dana White, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, a afirmat într-un comunicat că decizia a fost luată pentru a "acorda procesului diplomatic toate oportunităţile de a continua".

"Ambii miniştri s-au angajat să modifice exerciţiile pentru a se asigura de pregătirea forţelor noastre. Ei au promis că vor menţine o coordonare apropiată şi vor evalua posibilitatea unor exerciţii viitoare", a precizat White.

Ea a adăugat că Mattis a vorbit cu omologul său japonez despre acest subiect.

Cele două Corei au organizat trei summit-uri în acest an. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a organizat şi un summit fără precedent cu preşedintele american, Donald Trump, în Singapore, în iunie. Atunci, cei doi lideri au promis să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

"Vigilant Ace" este unul dintre exerciţiile militare suspendate de la summit-ul din Singapore pentru a încuraja dialogul care are ca scop să convingă Nordul să renunţe la arsenalul său nuclear.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Corea de Nord ar trebui sa-si aminteasca ce au patit Saddam si Gadafi si , in alt plan ,chiar Gorbaciov . Setea de putere a SUA este si a fost intotdeauna ,prea mare si doar puterea militara a altora i-a facut sa-si tina cuvantul .Ma indoiesc ca Trump este omul potrivit sa tina in frau aceasta "exceptionalitate " pe care americanii si-o aroga .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb