Grupul de mercenari Wagner încearcă să recruteze infractori condamnaţi pentru războiul din Ucraina

SUA:  Grupul de mercenari Wagner încearcă să recruteze infractori condamnaţi pentru războiul din Ucraina

G.D.
Internaţional / 20 septembrie 2022

Grupul de mercenari Wagner, companie militară privată rusă, încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori condamnaţi pentru a lua parte la războiul Rusiei din Ucraina, dar mulţi refuză să se alăture, a declarat astăzi un înalt oficial al apărării americane, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Informaţiile noastre indică faptul că Wagner suferă pierderi mari în Ucraina, în special şi în mod deloc surprinzător în rândul luptătorilor tineri şi fără experienţă", a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni Grupului Wagner, pe care îl acuză de operaţiuni clandestine în numele Kremlinului.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că grupul nu reprezintă statul rus, iar contractorii militari privaţi au dreptul de a lucra oriunde în lume atât timp cât nu încalcă legea rusă.

Oficialul american a făcut referire la clipuri video recente care circulă pe reţelele de socializare în care pare că Evgheni Prigojin (despre care Trezoreria americană şi Uniunea Europeană susţin că are legătură cu Grupul Wagner) încearcă să recruteze prizonieri. În aceste clipuri Prigojin pare să încerce să recruteze prizonieri ruşi, dar şi tadjici, belaruşi şi armeni. Reuters nu a verificat independent aceste clipuri video difuzate de reţelele sociale.

Mercenarii Wagner au fost acuzaţi de organizaţiile pentru drepturile omului şi de guvernul ucrainean că au comis crime de război în Siria şi în estul Ucrainei începând cu 2014.

În luna iulie, serviciile de informaţiile militare britanice au declarat că Rusia a folosit luptătorii Wagner pentru a-şi consolida forţele din prima linie în conflictul din Ucraina.

Rusia a suferit între 70.000 şi 80.000 de victime, ucise sau rănite, de la începerea invaziei sale în Ucraina în luna februarie, a declarat Pentagonul luna trecută.

Ucraina şi-a extins ieri controlul asupra teritoriul recent recucerit, pe măsură ce trupele sale mărşăluiesc spre est în zonele abandonate de Rusia, deschizând calea unui potenţial atac asupra forţelor de ocupaţie din regiunea Donbas.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Wagner deja a recrutat si trimis pe front detinuti. Masina de razboi ruseasca are nevoie de carne de tun, cu carpeala asta mai intarzie putin recrutarea in masa a pifanilor plini de cosuri si aparitia multimilor de mame ce isi vor plange copii morti in orasele si satele rusesti si vor cere socoteala unui guvern corupt pentru un razboi a carui singura miza este pastrarea puterii in Rusia, in mainile acelorasi oameni.

    1. Târziu ,zelenski și americanii de la începerea razboiului a scos toți pușcăriașii la razboi

      Nu e tarziu rusia este o tara plina de resurse iar orice prostie de pe glob, din orice perioada istorica, ei o pot face cel putin de 10 ori mai mare; au atat de mult potential, e pacat sa nu exceleze daca partea nativa ii ajuta.

    Cina nu stie istorie sa citeasca, ce au facut rusii cand au eliberat tari, inclusiv Romania in al 2-lea Razboi Mondial. Doar hotie, furturi si violuri.

    Asa sunt rusii, nu vor avea probleme sa gaseasca noi recruti cei de la wagner. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb