SUA interzic importul de gaze şi petrol din Rusia

SUA interzic importul de gaze şi petrol din Rusia

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 8 martie 2022

Actualizare - Joe Biden a anunţat astăzi interzicerea importurilor de petrol şi gaze ruseşti, pe fondul invaziei Ucrainei, urmărind să afecteze principala sursă de venituri a preşedintelui rus, Vladimir Putin.

"Astăzi, anunţ că Statele Unite vizează principala arteră a economiei Rusiei", a spus preşedintele. "Interzicem toate importurile de energie din petrol şi gaze ruseşti. Asta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane, iar poporul american va da o altă lovitură puternică maşinii de război a lui Putin".

Mişcarea vine pe măsură ce preţurile gazelor au crescut la maxime istorice în urma invaziei ruse, în ciuda eforturilor SUA de a elibera rezervele de petrol şi de a creşte oferta. Biden a spus că decizia a fost luată în strânsă consultare cu aliaţii şi partenerii din Europa.

---

Statele Unite urmează să interzică importurile energetice din Rusia, conform mai multor agenţii de ştiri, care citează sursele familiare cu situaţia, anunţă Business Insider.

Interdicţia, ce va fi anunţată astăzi, se va aplica importurilor de petrol rusesc, gaz natural lichefiat şi cărbune, conform Bloomberg, agenţia care a anunţat prima demersul Washington-ului.

Decizia a fost luată de Casa Albă în urma discuţiilor cu aliaţii europeni, care nu se vor alătura deocamdată interdicţiei ce va fi impusă de SUA. Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a declarat duminică pentru NBC că Washington-ul este în "discuţii foarte active" cu guvernele europene privind interzicerea importurilor de ţiţei şi gaze naturale din Rusia. Ieri, preşedintele Joe Biden discutase cu câţiva dintre partenerii săi europeni despre o potenţială interdicţie a importurilor de gaze ruseşti, dar nu fusese luată nicio decizie, conform secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, scrie Business Insider.

În comparaţie cu Europa, Statele Unite se bazează destul de puţin pe aprovizionarea cu energie din partea Rusiei. Însă, în Uniunea Europeană, circa 40% din consumul de gaze naturale provine din Rusia, ţară ce are cele mai mari rezerve din lume. De asemenea, Rusia este al treilea cel mai mare producător de petrol din lume, cu circa 12% din producţia mondială.

Vicepremierul rus Alexander Novak a avertizat, ieri, că interzicerea petrolului rusesc va duce la "consecinţe catastrofale" pentru piaţa mondială, provocând creşterea petrolului la 300 de dolari pe baril, "dacă nu mai mult", conform sursei menţionate.

Ştirea interzicerii noilor interdicţii ce vor fi aplicate Rusiei a avut impact rapid în piaţă, contractele futures ale ţiţeiului Brent cu scandeţa în mai tranzacţionându-se la ora 17:00 a României la circa 132 de dolari pe baril, în creştere cu 7,4%, în timp ce pentru sortimentul WTI cu scadenţa în aprilie avansul este de 7,6%, până la 128 de dolari pe baril, conform datelor investing.com.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Trudeau s-a oferit sa dea petrol din Canada prin acea conducta pe care Biden a anulat-o.

    Nu este nicio problema. China, India , Pakistan asteapta. 

    1. The United States imports about 100,000 barrels a day fr om Russia, only about 5% of Russia's crude oil exports, according to Rystad Energy.

      Bravo USA, Bravo USA

      US considers banning Russian oil, easing sanctions on Venezuela 

       

      Petrolul rusesc un este bun, cel din Venezuela, mare dictator pana ieri, acum este minunat.

      Bravo USA, propaganda ta este minunata. 

      Da pai oricum rusii nu isi doresc banii de la "Imperiul minciunilor", nu-i asa? O sa le fie mult mai bine fara McDonald's, ca doar stim cu totii ca se vand numai E-uri otravitoare acolo, la fel si Pepsi, iar pe Netflix si HBO e doar o continua parada gay. Rusia e in siguranta acum: nu o sa fie invadata si condusa de gay, cum e "Imperiul minciunilor". Bravo

      Putin! Bravo Rusia! Mult succes si ne vedem cand ne mai intalnim! 

      Cand ne-om vedea ceafa fara oglinda,atunci sa ne vedem cu ei!

      Te intreb, stii cat de usor este de copiat si descarcat biblioteca netflix? Banal.

      Ce ii opreste pe rusi sa creeze un site numit Mirflix? Pe care toata biblioteca este gratuita?

      Ce face Netflix? Merge la WTO sa sanctioneze Rusia? hahahaha, netflix este prima care a aplicat sanctiuni. Davai mirflix.... hai sa vedem filme noi toti de pe toata planeta. 

      Mentalitate de rusnac...pentru el furtul e important nu sa se uite la filme expirate din perioada sovietica pe care oricare tanar rus nu da doi bani:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb