SUA prezintă imagini din satelit cu o delegaţie rusă care inspectează drone militare în Iran

F.D.
Internaţional / 16 iulie 2022

SUA prezintă imagini din satelit cu o delegaţie rusă care inspectează drone militare în Iran

Responsabili ruşi au vizitat Iranul de cel puţin două ori pentru a inspecta drone militare ce ar putea fi achiziţionate de Rusia în vederea folosirii acestor aparate în războiul din Ucraina, a declarat astăzi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

Armata iraniană a prezentat aceste drone unei delegaţii ruse pe 8 iunie şi 5 iulie la baza aeriană Kachan, la 200 de kilometri sud de Teheran, potrivit imaginilor din satelit prezentate de guvernul american.

''Publicăm aceste imagini făcute în iunie care arată drone iraniene pe care delegaţia rusă le-a inspectat în acea zi. Aceasta sugerează un interes susţinut al ruşilor de a achiziţiona drone de luptă iraniene'', a indicat Sullivan. ''Din ceea ce ştim, a fost prima dată când o delegaţie rusă vizitează o bază aeriană pentru o asemenea prezentare'', a adăugat el.

Acesta declarase luni că Statele Unit au informaţii conform cărora Iranul pregăteşte livrarea către Rusia a sute de drone, inclusiv drone de luptă, iar instruirea militarilor ruşi pentru a le folosi ar urma să înceapă chiar de luna aceasta.

Ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian l-a asigurat vineri pe omologul său ucrainean Dmitro Kuleba că Iranul nu intenţionează să vândă drone Rusiei şi a calificat acuzaţiile americane în această privinţă ca fiind ''nefondate şi mai mult un act de propagandă'' făcut înaintea vizitei preşedintelui Joe Biden în Israel.

Dronele au jucat un rol major în războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie. Armata ucraineană a provocat pierderi grele trupelor ruse mai ales cu ajutorul dronelor turceşti Bayraktar, pe care le-a achiziţionat atât înainte cât şi după începerea conflictului.

Statele Unite au anunţat săptămâna trecută un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de circa 400 de milioane de dolari, care cuprinde, printre alte echipamente, lansatoare multiple de rachete HIMARS şi obuze de înaltă precizie. De la începutul războiului Washingtonul a oferit Ucrainei o asistentă militară estimată la circa 6,9 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ca ne place sau nu , strategia Rusiei este cu cateva clase peste cea adversa . propaganda planetara care s-a napustit asupra Rusiei incepe sa se fasaie , iar guvernele marionete incep sa cada ca popicele . este greu sa convinga lumea sa stranga cureau doar pentru o lectie data lui Putin . noi sintem invatati cu lipsurile dar occidentalii nu . sa vada si ei cum este , ca noi romanii stim .

    1. Să vadă, de acord. Dar dacă ei vor avea lipsuri, noi ce o să avem?

      o sa avem propagandisti, idioti si lingai ca e-n gena neamului ca la vremuri de restriste sa iasa gunoiul deasupra

      Buna incercare de deplasare a atentiei de la mesajul articolului dar e trist pentru a doua armata a lumii sa apeleze dupa cateva luni de razboi la tehnologie dintr-o tara de mana a treia. In ritmul asta ne asteptam in toamna sa viziteze o baza de rachete din Coreea de Nord.

      propagandist pro-Rusia.

      da , si ce.i cu asta ?

    prevad o deplasare / o mutare a conflictului din aria Ucraina/Rusia in aria Orientului Mijlociu (atentie la axa Rusia - estul Marii Negre - Turcia - restul Orientului Mijlociu).

     

    nu acum, imediat.....  

    ci... (atentie mare la ce scriu!!!!!) ci (poate) DOAR DUPA REALIZAREA CORECTIEI ACUM IN CURS PE PRETUL PETROLULUI (cu resurse SUA daca Orientul Mijlociu NU contribuie).  

    sa urmariti Orientul Mijlociu.

    daca nu extrag repede mult mai mult petrol ca sa prabuseasca pretul (adica daca nu inteleg cu frumosul solicitarea Lumii) , atunci o sa inteleaga pe alte cai.  

    Fata de aceste imagini este clar ca Ucraina beneficiaza de la americani de informatii amanuntite despre pozitia si deplasarea trupelor ruse. Asa ca Rusia nu va castiga razboiul daca nu declanseaza razboiul cosmic si nu distruge satelitii americani. Si se pare ca Rusia are mijloacele necesare.

    1. si se pare ca nu va face nimic, poate doar inca 12 unitati militare pline de vechituri si experimente la noua granita cu NATO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb