SUA vor să îşi înlocuiască soldaţii din Peninsula Sinai cu drone

Ioana Dogaru
Internaţional / 13 aprilie 2016

Pentagonul a anunţat marţi că doreşte să reducă numărul soldaţilor americani angajaţi în cadrul unei forţe de menţinere a păcii în peninsula egipteană Sinai pentru a-i înlocui cu drone, în special din cauza ameninţării grupării Statul Islamic, scrie AFP.

Aproximativ 700 de membri ai forţelor americane participă la o misiune de menţinere a păcii sub egida Naţiunilor Unite, înfiinţată pe baza Tratatului de pace israeliano-egiptean semnat în 1979 după Acordurile de la Camp David.

Misiunea, compusă în total din vreo 1.700 de soldaţi, a rămas destul de discretă de la înfiinţare, dar o serie de atacuri ale jihadiştilor din ISIS comise în ultimele luni au plasat aceste trupe în stare de alertă.

În septembrie, explozia unei bombe artizanale, amplasată pe un drum care duce spre baza lor, a rănit şase Căşti Albastre, printre care patru americani.

Pentagonul rămâne "pe deplin angajat" în misiunea Forţei multinaţionale de observatori (FMO), însă intenţionează să utilizeze drone şi alte mijloace tehnologice pentru a efectua misiuni mai riscante, a afirmat purtătorul de cuvânt Jeff Davis.

"Nu cred că a vorbit cineva despre vreo retragere masivă. Vom analiza numărul persoanelor pe care le avem la faţa locului şi dacă anumite funcţiuni pot fi automatizate", a explicat el.

În această privinţă, a adăugat purtătorul de cuvânt, secretarul Apărării, Ashton Carter, şi alţi oficiali americani au angajat "discuţii oficiale" cu Israelul şi Egiptul.

De asemenea, administraţia de la Washington intenţionează să retragă o parte din aceste trupe, staţionate în apropiere de Fâşia Gaza, pentru a le transfera la o bază situată mai spre sudul peninsulei.

Unii dintre jihadiştii care operează în Sinaiul egiptean au jurat fidelitate în noiembrie 2014 grupării Statulul Islamic, care îşi exercită controlul asupra unor regiuni din Siria şi Irak.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb