Sudenţii vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului în cadrul proiectului Profesii Bine Cimentate

M.C.
Miscellanea / 12 ianuarie 2023

Sudenţii vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului în cadrul proiectului Profesii Bine Cimentate

Studenţii din anii II, III şi IV de la facultăţile tehnice din nouă centre universitare se pot înscrie în proiect;

Participanţii vor beneficia de şase ateliere de dezvoltare personală, şapte ateliere tehnice, o vizită în punctele de lucru Holcim;

32 de participanţi vor descoperi domeniul tehnic printr-un program de internship.

Şcoala de Valori alături de Grupul Holcim România lansează a III-a ediţie a proiectului "Profesii Bine Cimentate", cu scopul de a facilita integrarea pe piaţa muncii a studenţilor cu profil tehnic, de a face cunoscută tinerilor cariera în domeniul construcţiilor, dar şi pentru a le prezenta oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei, proiectul se adresează studenţilor din anii II, III şi IV de la facultăţile tehnice şi masterat din următoarele centre universitare: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, Iaşi, Oradea, Petroşani, Piteşti şi Timişoara, şi care studiază următoarele specializări: Chimie şi Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică şi Automatizări, Inginerie Minieră, Construcţii Civile şi Industriale, Căi Ferate Drumuri şi Poduri, SSM & Mediu, Electromecanică & Electrică şi Energetică. Studenţii se pot înscrie în proiect până pe 26 februarie 2023, accesând pagina proiectului aici.

În perioada înscrierilor, tinerii care sunt pasionaţi de domeniul tehnic şi vor să afle mai multe despre cum este să fii angajat, ce oportunităţi sunt pe piaţa muncii, dar şi despre inovaţiile din sectorul construcţiilor, pot să participe la trei webinarii online cu profesionişti ai Grupului Holcim România şi din mediul academic.

Cei 120 de participanţi selectaţi îşi vor dezvolta abilităţile personale prin intermediul celor şase ateliere de soft skills, precum: Valori personale şi universale, Inteligenţă Emoţională, Branding Personal, Viitorul locurilor de muncă în industria cimentului şi egalitatea de gen, Intraprenoriat şi Eficienţă personală, subliniază sursa citată.

Alina Cristea, Manager CSR şi Programe Educaţionale în cadrul Grupului Holcim România: "Educaţia este un pilon important din strategia noastră de sustenabilitate, iar proiectul Profesii Bine Cimentate s-a dovedit un real catalizator de potenţial pentru studenţii cu profil tehnic. Ne bucurăm să continuăm misiunea noastră şi în acest an, asigurând, ca de fiecare dată, oportunitatea ca unii dintre tinerii prezenţi în program să devină ulterior colegii noştri, urmând o carieră într-o industrie extrem de competitivă şi dinamică."

Profesioniştii din cadrul Holcim România le vor fi alături participanţilor în şapte atelierele de technical skills, acolo unde îşi vor corela cunoştinţele dobândite în facultate cu cerinţele din domeniul tehnic. Atelierele tehnice vizează: Ingineria Chimică, Mine, Mecanică, Automatizări, Producţie Betoane & Agregate, Prefabricate & BCA, SSM & Mediu.

Profesii Bine Cimentate este un program complementar ce integrează ateliere de dezvoltare personală şi atelierele tehnice desfăşurate la punctele de lucru Holcim România. Atelierele de dezvoltare personală sunt gratuite şi susţinute de traineri cu experienţă în domeniu, din echipa Şcoala de Valori. Rolul atelierelor este de a le oferi studenţilor contextul de a-şi descoperi abilităţile şi talentele pentru viitoarea carieră. Atelierele tehnice vin în completarea celor de dezvoltare prin componenta practică. Studenţii petrec cinci zile la unul dintre punctele de lucru Holcim alese de ei, alături de specialişti, unde pun în practică ceea ce învaţă la facultate. De asemenea, ei învaţă cum funcţionează o fabrică de ciment, ce roluri cheie îndeplinesc specialiştii Holcim şi văd întregul proces de producţie al cimentului", menţionează Crina Bonea, manager de proiect, Şcoala de Valori.

La final celor două sesiuni de ateliere, 32 de studenţi vor avea oportunitatea de a participa în perioada 15 iulie - 15 octombrie la un program de internship plătit. Studenţii vor fi ghidaţi de către un mentor din departamentul ales pentru practică. Pe parcursul programului, ei vor beneficia şi de cazare sau de o indemnizaţie pentru costul chiriei. Programul de internship va viza următoarele specializări: Chimie şi Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Electronică şi Automatizări, Inginerie Minieră, Construcţii Civile, Drumuri, Poduri şi Căi Ferate, Sănătate şi Securitate în Muncă, Mediu şi Construcţii & Chimie (silicaţi). Participanţii îşi vor desfăşura activitatea la Aleşd, Câmpulung şi punctele de lucru Somaco.

În ediţia anterioară, 100 de studenţi au participat la atelierele de dezvoltare personală, iar în a doua etapă, 30 de studenţi au înţeles ce înseamnă domeniul tehnic prin participarea la atelierele desfăşurate de profesioniştii Holcim. 15 studenţi au urmat programul de internship. Cei mai mulţi dintre aplicanţii de anul trecut şi-au dorit să aprofundeze noţiunile teoretice predate la facultate, să înveţe lucruri noi din domeniul studiat, dar şi să înţeleagă ce înseamnă o carieră în domeniul tehnic, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb