Suedia va expulza până la 80.000 de solicitanţi de azil respinşi

Ioana Dogaru
Internaţional / 28 ianuarie 2016

Suedia intenţionează să expulzeze până la 80.000 de migranţi intraţi pe teritoriul său în 2015 şi a căror cerere de azil a fost sau va fi respinsă, a afirmat miercuri ministrul de interne, Anders Ygeman, citat de AFP.

"Se discută despre 60.000 de persoane, însă se poate ajunge la 80.000", a declarat ministrul pentru cotidianul financiar Dagens Industri (DI) şi postul naţional de televiziune (SVT), precizând că guvernul a cerut poliţiei şi Oficiului pentru migraţie să organizeze aceste repatrieri.

În mod normal, expulzările se efectuează cu zborurile de pasageri, dar ţinând cont de numărul amintit "va trebui să utilizăm mai mult avioane charter" special închiriate şi expulzările vor dura mai mulţi ani, a adăugat Anders Ygeman.

În 2015, 163.000 de refugiaţi au depus o cere de azil în Suedia, echivalentul a 1,3 milioane de persoane pentru o ţară de 80 de milioane de locuitori ca Germania, care a primit în aceeaşi perioadă 1,1 milioane de refugiaţi.

Dintre cele 58.800 de dosare prelucrate anul trecut de Oficiul suedez, 55% au fost acceptate, medie pe care se bazează ministrul pentru a-şi justifica cea mai ridicată estimare, precizează sursa citată.

Aceasta s-ar putea dovedi excesivă, pentru că o parte importantă a deciziilor luate se referă la cereri depuse în 2014, atunci când criza migratorie nu atinsese încă punctul culminant, notează AFP.

În 2015, sirienii au sosit în masă, iar rata de acceptare a cererilor de azil variază considerabil în funcţie de naţionalităţi: 90% pentru sirieni, 35% pentru afgani şi numai 20% pentru irakieni, mai scrie AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb