Statele Unite urmează să-şi "consolideze poziţionarea militară în Europa", pentru ca NATO să poată "răspunde la ameninţări provenind din toate direcţiile şi în toate domeniile: terestru, aerian, maritim", anunţă Joe Biden, miercuri, la Madrid, în cadrul unui summit al Alianţei Nord-Atlantice, informează news.ro.
În cadrul acestui summit al NATO, "care marchează istoria", în opinia lui Biden, şeful statului american anunţă o prezenţă consolidată - militari şi capacităţi americane în Spania, Polonia, România, ţările baltice, Regatul Unit, Germania şi Italia.
"Ne aflăm la întâlnire" şi "dovedim că NATO este mai necesară ca niciodată", a declarat preşedintele american, alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.
Statele Unite au desfăşurat deja, în acest an, "20.000 de militari suplimentari în Europa, în vederea consolidării liniilor noastre, o reacţie faţăde iniţiative agresive ale Rusiei", detaliază el.
Joe Biden confirmă totodată că Washingtonul îşi va creşte de la patru la şase numărul distrigătoarelor staţionate la baza Rota, în Spania.
Prima putere mondială urmează să înfiinţeze în Polonia un "cartier general permanent al celui de-al V-lea Corp al Armatei americane", anunţă el.
"Vom menţine o brigadă suplimentară", alcătuită în total din 5.000 de mlitari, cu baza în România, mai anunţă Biden.
Statele Unite urmează, de asemenea, să procedeze la "desfăşurări suplimentare în ţările baltice", anunţă şeful statului american.
"Vom trimite două escadrile suplomentare" de avioane de luptă de tip F-35 în Regatul Unit şi "vom poziţiona capacităţi suplimentare de apărare aeriană" în Germania şi Italia, a ami precizat Joe Biden în această scurtă alocuţiune, în faţa presei.
Preşedintele rus Vladimir Putin "voia o «finlandizare a Europei», adică o evoluţie a statelor membre către o poziţie neutră, istorică în această ţară nordică, dar obţine, din contră, o «NATO-izare» a Europei", a tunat Joe Biden.
Finlanda, istoric nealiniată militar, dar şi Suedia, se pregătesc să adere la NATO, după ce Turcia şi-a ridicat, marţi seara, vetoul, iar Alianţa Nord-Atlantică a afişat o unitate aproape fără falie de la începutul Războiului rus din Ucraina.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2022, 15:23)
Chiar te simti in siguranta cu trupe straine prietenoaste pe teritoriul tarii. Genul de trupe care pot sa omoare oricand vre-un cantaret popular si vinovatul va fi evacuat de urgenta in US ca sa fie judecat de un tribunal militar care va decide ca nu a facut nimic rau de fapt.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2022, 15:45)
De cand decid altii ce trupe pot sa stea in Romania? Sa se faca referendum, sa fie intrebat poporul daca doreste trupe straine in tara. Sa stie si poporul cat il costa aceste trupe straine. Noi suntem jecmaniti si tinuti saraci de SUA si UE, acum SUA isi aduc trupele sa le platim. 32 de ani de saracie mai ca pe vremea lui Ceau.sescu, din reforme in reforme, din crize in crize, doar ei s-au imbogatit prin f.urt. Din '90 si pana acum nu au fost in stare sa construiasca nimic, macar o autostrada care sa traverseze Romania, spitale, scoli etc. Unde s-au dus banii? In buzanerele lor si ale strainilor, acolo s-au dus banii. Doar s-au imbogatit ei si straini care au pus mana pe Romania. In 24 de ani Ceau.sescu a construit tara si ne-a lasta fara nicio datorie, astea ne-au indatorat de copiii copiilor nostri nu vor scapa si vor tot plati. Suntem de 18 ani in UE si ce ne-au adus preturi ca la ei si salarii de mizerie. Au pus mana pe toate resursele Romaniei pe care le iau pe gratis.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2022, 18:11)
In Ucraina, atunci cand a existat euromaidanul si se prefigura ruptura lor de Rusia, trebuia sa fie organizata o consultare nationala privind vointa ucainenilor de a face parte din NATO.
Si daca acest popor avand teritorialitatea si structura etnica de atunci, isi exprima dorinta de a face parte din aceasta structura militara, NATO, atunci cu toate fortele, Europa si America trebuiau sa se angajeze deplin la 24 februarie 2022 si sa apere hotararea acestui popor, cu toate fortele lor.
Si nici acum nu este tarziu sa fie organizata de catre Zelinski, in teritoriul liber o asemenea consultare.
Si apoi orice act, actiune militara a vesticilor ar fi legitima.
Asa niciun act de sprijin, de ajutor de consultanta, niciun amestec al vesticilor in acest conflict nu este legitim.