SUMMIT-UL LIDERILOR LOCALI ŞI REGIONALI AI PPE: Klaus Iohannis - "Europa este România şi România este Europa"

Mihai Iscusitu
Politică / 16 martie 2019

Klaus Iohannis - "Europa este România şi România este Europa"

Actualizare - Manfred Weber: "Este nevoie de aer proaspăt, de spiritul tânăr al noii generaţii. Ştiţi care este motivul? Motivul este că există actualul Guvern din România, care se gândeşte mult mai mult la interesul liderilor de partid şi mult mai puţin la interesul cetăţenilor români în context european"

Candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a reafirmat că Popularii Europeni sprijină numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

"Pentru prima oară vom avea un procuror-şef european, care are ocazia de a implementa statul de drept şi a lupta împotriva corupţiei nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel european. Pentru această funcţie am nominalizat o persoană din România, care a fost propusă de Parlamentul European ca şi candidat. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu sprijină acest candidat, nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-şef european ar putea să fie un reprezentant al României, un cetăţean român. Noi sprijinim această numire întru totul", a precizat Manfred Weber, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

Pe de altă parte, el a arătat că "este o tragedie că România nu mai este un pionier în procesul decizional la nivel european".

"Este nevoie de aer proaspăt, de spiritul tânăr al noii generaţii. Ştiţi care este motivul? Motivul este că există actualul Guvern din România, care se gândeşte mult mai mult la interesul liderilor de partid şi mult mai puţin la interesul cetăţenilor români în context european", a declarat Weber.

El a susţinut însă că există o persoană "care a dat Uniunii Europene semnalul clar" că poate "avea în continuare încredere în viitorul acestei ţări, în România ca partener - preşedintele Klaus Iohannis, care a fost întotdeauna un lider extraordinar"

-----

Actualizare - Antonio Lopez: "România a făcut faţă turcilor, a dărâmat comunismul, a rezistat la fantasma naţionalismului. Nu poate cădea în capcana socialismului"

"Socialismul nu mai reprezintă răspunsul la nevoile europenilor. România este unul dintre cele mai bune exemple.În această ţară vedem faţa adevărată a socialismului, vedem dezastrul pe care îl provoacă acest pseudo-guvern, vedem care sunt atacurile la persoană şi încercările de a distruge instituţii. Spuneam pseudo-guvern pentru că misiunea unui guvern este aceea de a guverna în interesul cetăţăenilor. Acest guvern nu se preocupă absolut deloc de interesele cetăţenilor români", a afirmat Lopez.

"Cunosc care este forţa poporului român. În ţara mea de origine trăiesc peste un milion de români şi în ultimele decenii munca lor pe care au prestat-o din greu ne-a ajutat să transformăm Spania într-o ţară mai puternică. Acum a sosit momentul ca românii să facă acest lucru pentru România. Sunt spaniol şi sunt mândru de diaspora română din Spania", a mai spus secretarul general al PPE.

-----

Actualizare - Klaus Iohannis: "Europa este România şi România este Europa"

"Sunt emoţionat să vă revăd într-un număr aşa de mare şi entuziasmat. (...) O atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea", a spus şeful statului.

El a subliniat importanţa alegerilor europarlamentare.

"Anul acesta este unul simbolic: se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare au dispărut în sfârşit. Sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am recâştigat libertatea de a ne putea reîntoarce, după îndelungi suferinţe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, care ţine la putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce cetăţenii oneşti îşi pierd libertatea şi dreptul la un trai decent. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mai importante decât în anii trecuţi. Europa nu se poate întoarce în timp"

Şeful statului a mai declarat: "Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectele şi valorile Uniunii. Este modul PSD-ist cinic şi iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituţiile europene care îţi critică derapajele antidemocratice şi în acelaşi timp să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituţii. A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul, dimpotrivă. România este Europa şi Europa este România"

-----

Actualizare - Antonio Lopez, Secretarul general al PPE: "Am vorbit despre infrastructură. La mine în ţară se protestează pentru că sunt prea multe autostrăzi, aici se protestează pentru că sunt prea puţine. Este ridicol!"

"Am făcut o promisiune. Am spus: România, în primul rând. Este cel mai mare eveniment pe care îl avem în această campanie. (...) Socialiştii de aici sunt un eşec. În România sunt oameni care muncesc din greu. Şi văd asta şi în Spania. Românii au ajutat şi Spania", a declarat secretarul general al PPE.

-----

Actualizare - Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca: "Din punctul meu de vedere, investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că investiţia în educaţie este cea mai sigură din lume, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.

"Din punctul meu de vedere, investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, pentru motivul că este lipsită de grija falimentului. Niciodată investind în educaţie nu vom avea riscul falimentului", a precizat Emil Boc, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care se desfăşoară la Bucureşti.

-----

Actualizare - Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, organizat la Romexpo.

Şeful statului a fost întâmpinat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi de candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber.

-----

Actualizare - Robert Sighiartău, secretarul general al Partidului Naţional Liberal: "Pornim la o bătălie cu cei mai buni aleşi locali, cea mai bună echipă de eurocandidaţi"

Robert Sighiartău, a declarat: "România guvernată astăzi de Dragnea şi PSD arată ca Teleormanul, un judeţ din sudul României, sărăcit şi condamnat la subdezvoltare sub conducerea locală a aceluiaşi Dragnea. România guvernată de PNL va arăta ca la Oradea, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Blaj şi toate comunităţile conduse de liberali. Asta este marea diferenţă între PNL şi socialiştii din România. În România, bătălia la aceste alegeri europarlamentare va fi foarte dură, pentru că ne luptăm cu cel mai primitiv şi toxic socialism din UE. Pornim la o bătălie cu cei mai buni aleşi locali, cea mai bună echipă de eurocandidaţi, alături de cel mai puternic partener - PPE. E timpul marii schimbări în bine pentru România exasperată de guvernarea catastrofală a socialiştilor de la PSD"

-----

Actualizare - Michael Schneider, Preşedintele grupului PPE din Comitetul Regiunilor: "Puteţi fi mândri că aveţi o ţară cu istorie interesantă, peisaje superbe, oameni cu o inimă largă"

Michael Schneider, a declarat: "Puteţi fi mândri că aveţi o ţară cu istorie interesantă, peisaje superbe, oameni cu o inimă largă. De la aderarea României la UE în 2007, dumneavoastră, românii, aţi reuşit să înregistraţi progrese importante. Sunt conştient de performanţele dumneavoastră în ceea ce priveşte implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Regiunile şi oraşele sub conducerea dumneavoastră s-au îmbunătăţit semnificativ, s-a îmbunătăţit semnificativ viaţa cetăţenilor şi a comunităţilor. Dar dezvoltarea dumneavoastră a fost împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist, de birocraţia sufocantă şi de refuzul de a aloca mai mulţi bani autorităţilor locale şi regionale".

-----

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European se desfăşoară, astăzi, la Bucureşti, iar la reuniune vor participa Manfred Weber şi Klaus Iohannis, scrie News.ro.

"Partidul Naţional Liberal organizează sâmbătă, 16 martie 2019, la Bucureşti, Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari şi lideri regionali din spaţiul european, precum şi aproximativ 3000 de aleşi locali din România. La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor lua parte la acest eveniment Preşedintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy", a anunţat PNL.

În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene şi principalele linii ale programului PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat Manifestul Regional şi Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, conform News.ro.

Summit-ul PPE conţine două paneluri de dezbatere referitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale, la care vor lua parte Olgierd Geblewicz (preşedinte al regiunii Westpomerania, Polonia), Daniela Cîmpean (preşedinte al CJ Sibiu), Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Jelena Drenjanin (reprezentant al regiunii Stockholm), Yordanka Fandakova (primar al Sofiei), Markku Markkula (preşedinte al regiunii Helsinki), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava/ preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL), Ana Lídia Pereira (preşedinte al organizaţiei de tineret a PPE)

Summit-ul PPE se va încheia cu o conferinţă de presă comună susţinută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sase cuvinte , doua egalitati , cata modestie si cata grandoare a indesat ganditorul Iohannis in ele .Memorabil ! Dupa atata efort va trebui sa se odihneasca o saptamana .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb