Suntem la un pas de eliminarea vizelor pentru SUA

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie

Discuţii între ambasadorul român, Andrei Muraru (dreapta), şi oficialii americani privind admiterea României în programul Visa Waiver (Sursa foto: facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii)

Discuţii între ambasadorul român, Andrei Muraru (dreapta), şi oficialii americani privind admiterea României în programul Visa Waiver (Sursa foto: facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii)

English Version

Ţara noastră este "foarte aproape de îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice pentru eliminarea vizelor", a anunţat Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington. Eliminarea vizelor înseamnă includerea ţării noastre în programul Visa Waiver, care permite cetăţenilor să călătorească în SUA fără viză pentru sejururi de scurtă durată.

Andrei Muraru a avut o întrevedere recentă cu secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, în cadrul căreia cei doi oficiali au discutat despre paşii următori pentru finalizarea procesului de admitere a ţării noastre în programul Visa Waiver. Aceasta a fost ultima întâlnire dintre cei doi oficiali înainte de încheierea anului fiscal american, care se întinde de la 1 octombrie 2023 până la 30 septembrie 2024. Această bornă fiscală este crucială, deoarece România îşi propune să atingă o rată de respingere a vizelor de mai puţin de 3% până la încheierea anului fiscal curent, criteriu esenţial pentru admiterea în Visa Waiver.

Potrivit unei postări efectuată pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei României la Washington, Andrei Muraru a spus: "România este foarte aproape de îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice pentru eliminarea vizelor. Suntem la câteva săptămâni distanţă de a bifa şi ultima cerinţă tehnică - rata de respingere - înainte de a considera acest proiect finalizat. Urmează apoi un proces tehnic care debutează în octombrie şi care se întinde pe mai multe luni, perioadă în care vor avea loc evaluări din partea autorităţilor americane şi o vizită la nivel de experţi pentru confirmarea rezultatelor pozitive pentru care s-a muncit foarte mult în ultimii aproape trei ani. Ne dorim pe cât posibil ca procedurile birocratice să fie încheiate de către partea americană până la finalul mandatului actualei administraţii Biden, urmând ca intrarea efectivă în program să aibă loc anul viitor".

Pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver, o ţară trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe tehnice. Pe lângă rata de respingere a vizelor de sub 3%, alte condiţii includ un grad ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi schimbului de informaţii, precum şi un sistem de paşapoarte care să ofere un nivel înalt de securitate biometrică.

Odată ce România va fi admisă în Visa Waiver, cetăţenii români vor putea călători în Statele Unite fără viză pentru perioade de până la 90 de zile, fie în scop turistic, fie de afaceri. Acest lucru va reprezenta o oportunitate semnificativă pentru românii care doresc să viziteze SUA fără a trece prin procesul laborios şi, uneori, costisitor al obţinerii unei vize de călătorie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb