SUPLIMENTUL FONDUL PROPRIETATEA CALENDAR

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 ianuarie 2016

30 ianuarie 2015

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a solicitat, printr-o scrisoare oficială, Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB) să-şi prezinte public punctul de vedere privind listarea secundară a Fondului la Londra. Oficialul FP susţine că are informaţii că Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, şi preşedintele Lucian Anghel manifestă o opoziţie puternică faţă de acest demers.

9 februarie 2015

Fondul Proprietatea demarează, în data de 10 februarie, cel de-al cincilea program de răscumpărare de acţiuni proprii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere un număr maxim de 227.572.250 acţiuni sau 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevantă, aplicându-se valoarea cea mai mică dintre acestea două, la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 RON/acţiune sau mai mare de 2,0RON/acţiune", arată comunicatul citat.

13 februarie 2015

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat în luna ianuarie o pierdere de 502 milioane de lei, ca urmare a reevaluării conform standardelor internaţionale de contabilitate IFRS a portofoliului de acţiuni cotate, operaţiune care a determinat un rezultat negativ de 497 milioane de lei.

În 2014, Fondul Proprietatea a obţinut un profit record de 1,012 miliarde de lei, în urcare cu 48% faţă de anul 2013.

27 februarie 2015

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocaţi, pe 27 aprilie, să decidă o nouă reducere a capitalului social, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Administratorul Fondului a propus reducerea capitalului social la 10.074.080.745,90 lei, ca urmare a anulării unui număr de 990.855.616 acţiuni proprii dobândite de către Societate, având valoarea nominală de 0,9 lei/unitate.

2 aprilie 2015

Electrica (EL) şi Fondul Proprietatea (FP) au încetat negocierile privind potenţiala achiziţie de către EL a participaţiilor minoritare deţinute de Fond la mai multe filiale ale societăţii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, deoarece nu au ajuns la un consens privind preţul tranzacţiei.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, Electrica dorea preluarea participaţiilor Fondului la următoarele filiale: SC FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA, SC FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Sud SA, SC FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Nord SA şi Electrica Furnizare SA.

8 aprilie 2015

Emitenţii de la Bursa de Valori Bucureşti se pot lista pe pieţele străine prin titluri de interes, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat regulamentul în acest sens, pe care Fondul Proprietatea îl aştepta cu ardoare, pentru a se cota la Bursa din Londra.

Greg Konieczny, managerul FP, spusese, într-o declaraţie recentă pentru ziarul "BURSA", că pentru a putea folosi titlurile de interes ar fi nevoie ca ASF să aprobe regulamentul până la 25 martie, termen expirat.

15 aprilie 2015

Fondul american Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a depăşit pragul de 20% din numărul total de drepturi de vot la FP, efect al răscumpărării de acţiuni proprii de către Fond. Elliott Associates a dobândit acţiunile prin intermediul Manchester Securities Corp.

20 aprilie 2015

Listarea la Londra a Fondului Proprietatea (FP) este estimată să aibă loc pe 29 aprilie, după cum a anunţat Franklin Templeton, care a precizat că admiterea la cota London Stock Exchange (LSE) se va face prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR).

27 aprilie 2015

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au decis o nouă reducere a capitalului social, la 10.074.080.745,90 lei, ca urmare a anulării unui număr de 990.855.616 acţiuni proprii dobândite de către Societate, având valoarea nominală de 0,9 lei/unitate.

29 aprilie 2015

Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE), pe secţiunea Specialist Fund Market, dedicată fondurilor de investiţii, primele tranzacţii încheiate de investitori evaluând fondul la 11,24 miliarde de lei, valoare cu aproximativ 60 de milioane de lei mai mare faţă de capitalizarea de la Bursa din Bucureşti.

GDR-urile au fost admise la tranzacţionare cu simbolul "FP". Preţul unui GDR, care cuprinde 50 de acţiuni FP, a fost, în deschiderea sesiunii burisere, de 11,45 dolari. Ulterior, valoarea unui GDR a variat între un nivel minim de 11,42 dolari şi un maxim de 11,50 dolari.

6 mai 2015

Fondul american Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), şi-a micşorat participaţia deţinută la Fond. Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, în urma unei tranzacţii derulate pe piaţa secundară, Manchester Securities Corp. şi Beresford Energy Corp., fondurile de risc ale casei de investiţii americane Elliott Associates, şi-au redus participaţia la 16,52% din capitalul social al Fondului şi la 18,76% din numărul drepturilor de vot.

15 mai 2015

Fondul Proprietatea a înregistrat, în primul trimestru al anului 2015, o pierdere netă neauditată de 668,7 milioane lei, reprezentând o creştere a pierderii cu 125,3 milioane lei comparativ cu pierderea netă aferentă trimestrului încheiat la 31 martie 2014, de 543,4 milioane lei.

18 mai 2015

Fondul Proprietatea a solicitat completarea ordinilor de zi ale Adunărilor Generale Ordinare a Acţionarilor E.ON Distribuţie România şi E.ON Energie România, convocate pe 26 mai şi, respectiv, 28 mai 2015, pentru ca acţionarii să aprobe acţionarea în justiţie a membrilor CA şi a directorilor E.ON Distribuţie România, E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Energie România, pentru recuperarea daunelor cauzate celor trei companii prin derularea unor servicii cu E.ON România SRL.

E.ON România a transmis că "respinge cu fermitate acuzaţiile referitoare la aşa-zisa încălcare a principiilor de guvernanţă corporativă sau la existenţa unui conflict de interese, aşa cum susţin administratorii Fondului Proprietatea într-un comunicat de presă".

26 mai 2015

Fondul Proprietatea vrea să vândă participaţiile deţinute la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a prezentat o ofertă în acest sens conducerii E.ON, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România. Fondul Proprietatea deţine 18,4% din acţiunile E.ON Distribuţie România şi 13,39% din E.ON Energie România, companii controlate de grupul german E.ON.

11 iulie 2016

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea a explicat că piaţa noastră de capital are nevoie de un proces de reformă, prin care să atragă mult mai multe IPO-uri de la companiile private şi de stat, prin care societăţile să implementeze în totalitate regulile de guvernanţă corporativă, dar şi prin care să reducă semnificativ birocraţia şi costurile.

16 iulie 2015

Fondul Proprietatea a obţinut un profit de 356,6 milioane de lei (80,2 milioane euro) în primul semestru din 2015, în scădere de trei ori faţă aceeaşi perioadă a anului 2014, când a raportat un câştig record, de 1,06 miliarde de lei, în urma vânzării unei participaţii de aproape 5% la Romgaz (SNG).

31 iulie 2015

Administratorul FP, Franklin Templeton Investment Management, a raportat finalizarea celui de-al cincilea program de răscumpărare, demarat în data de 10 februarie a acestui an. În urma acestuia, FP a achiziţionat 227.572.250 acţiuni proprii (echivalentul a 1,86% din capitalul social subscris) prin achiziţii zilnice pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea totală a programului de răscumpărare a fost de 193.470.259,59 lei (excluzând comisioanele de brokeraj şi alte costuri de achiziţie), iar preţul mediu ponderat a fost de aproximativ 0,8501 lei per acţiune, potrivit FP.

3 august 2015

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, consideră că nu trebuie exclusă varianta listării Hidroelectrica în insolvenţă, deşi aceasta ar fi a doua opţiune.

19 august 2015

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, administratorul Fondului Proprietatea (FP) a anunţat că analizează opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom sub pragul de 15%, în conformitate cu angajamentul său de a creşte valoarea pentru acţionari şi de a creşte lichiditatea activelor din portofoliu.

17 septembrie 2015

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocaţi, pe 29 octombrie, să hotărască soarta administratorului Franklin Templeton, după ce, în noiembrie 2013, cel mai mare acţionar al FP, Elliott Associates, i-a acordat un mandat de numai doi ani şi i-a impus criterii de performanţă.

AGA FP avea pe ordinea de zi prelungirea cu încă doi ani mandatul Franklin Templeton sau revocarea acestuia şi selectarea unui alt administrator.

21 septembrie 2015

Acţionarii OMV Petrom (SNP) au aprobat listarea secundară a societăţii pe Bursa de Valori din Londra prin emisiune de certificate de depozit având la bază acţiuni suport existente, aprobarea fiind valabilă până la data de 31 decembrie 2016.

21 septembrie 2015

Remus Borza, preşedintele Polisano, ne-a declarat, că este în discuţii cu Fondul Proprietatea pentru vânzarea a 25% din companie, în schimbul a 30 de milioane de euro. Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea nu a dorit să comenteze informaţia.

24 septembrie 2015

Acţionarii Electrica au fost convocaţi pe 10 noiembrie să decidă mandatarea Consiliului de Administraţie pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) SA în vederea achiziţionării de către grup a întregii participaţii deţinute de FP la filialele de distribuţie şi furnizare. Potrivit unui raport remis BVB, AGEA a fost convocată la solicitarea acţionarilor Newtyn TE Partners LP, Newtyn Partners LP, Fondul de Pensii Administrat Privat ING, Fondul de Pensii Facultative ING Activ, Fondul de Pensii Facultative ING Optim şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, deţinând împreună peste 15% din capitalul social al Electrica.

20 octombrie 2015

Fondul Proprietatea a vândut 4,15% din acţiunile Romgaz (SNG), pentru 456 milioane lei (103,1 milioane euro), preţul de 28,5 lei/ acţiune fiind cel mai mic de la listarea companiei pe piaţa de capital (noiembrie 2013). Anterior, companiile Romgaz, Lukoil şi PanAtlantic au anunţat că au descoperit un zăcământ important de gaze pe platforma continentală a României, în perimetrul Trident din Marea Neagră. Potrivit comunicatului, rezervele, care urmează să fie confirmate de forajul de evaluare, pot depăşi 30 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Fondul a rămas cu 22,54 milioane acţiuni Romgaz, reprezentând 5,84% din capital.

21 octombrie 2015

Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a raportat o deţinere de 19,87% din FP, reprezentând 21,06% din numărul total de drepturi de vot. Elliott deţine acţiuni FP prin intermediul filialelor Manchester Securities şi Beresford Energy.

29 octombrie 2015

Franklin Templeton a obţinut un nou mandat de administrator al Fondului Proprietatea, de doi ani, în urma adunării generale a acţionarilor, care a împuternicit administratorul să poată vinde până la 30% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele, în anul financiar 2015 şi în anul financiar 2016.

10 decembrie 2015

Acţionarii Fondul Proprietatea au fost convocaţi, pe 27 ianuarie 2016, să voteze scăderea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,90 lei la 0,85 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb