Surplusul comercial al UE este în creştere

ADELINA DABU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2012

Zona euro a înregistrat un surplus comercial de 15,6 miliarde euro, în iulie 2012, cu 2 miliarde euro mai mult decât în luna precedentă a aceluiaşi an şi cu 13,5 miliarde euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2011, porivit Biroului European de Statistică (Eurostat).

Valoarea bunurilor exportate în afara Uniunii Europene (UE) în iulie 2012 a depăşit cu 3,1 miliarde euro valoarea importurilor, creşterea fiind semnificativă în raport cu deficitul înregistrat în iulie 2011, de 15,3 miliarde euro.

În perioada ianuarie-iunie 2012, surplusul UE a crescut cu 6 miliarde euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, în relaţia cu Statele Unite ale Americii (SUA), iar deficitele înregistrate în relaţie cu China, Rusia şi Japonia au scăzut cu 7 miliarde euro, 3 miliarde euro şi, respectiv, 5 miliarde euro, potrivit Eurostat.

În acelaşi interval din 2012, exporturile UE către majoritatea partenerilor comerciali importanţi au crescut - cu 18% cele către Rusia şi Coreea de Sud, cu 16% exporturile către Japonia, cu 15% către Brazilia. Exporturile UE către India şi Turcia au scăzut cu 6% şi, respectiv, 2%.

Principalii importatori ai Pieţei Unice care au înregistrat creşteri sunt Norvegia, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii (SUA).

Cu toate acestea, fluxurile comerciale se situează pe un trend negativ, exporturile diminuându-se, în iulie 2012, cu 1,7%, iar importurile cu 1,3%, faţă de luna precedentă, arată statistice europene.

La nivel naţional, datele Eurostat nu prezintă nicio surpriză, cel mai mare surplus fiind înregistrat de Germania (92,4 miliarde euro), urmată de Olanda (25,5 miliarde euro). Deficitul cel mai pronunţat a fost înregistrat de Marea Britanie ( 73, 8 miliarde euro), Franţa (43,9 miliarde euro) şi Spania (18,9 miliarde euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb