Surse: BERD vrea să-şi reia operaţiunile în Uzbekistan, după o absenţă de un deceniu

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2017

Surse: BERD vrea să-şi reia operaţiunile în Uzbekistan, după o absenţă de un deceniu

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) îşi va manifes-ta, săptămâna aceasta, dis-ponibilitatea de a-şi relua operaţiunile în Uzbekistan după o absenţă de un deceniu, au declarat pentru Reuters o serie de surse din interiorul băncii.

Reluarea operaţiunilor în fosta ţară sovietică ar urma să fie aprobată astăzi, la o reuniune a Consiliului director şi vine după decesul de anul trecut al preşedintelui uzbek Islam Karimov, a cărui conducere autoritară a determinat BERD să părăsească cea mai populată ţară din Asia Centrală. Succesorul lui Islam Karimov este fostul premier Shavkat Mirziyoyev iar revenirea BERD îi va încuraja pe reformiştii din noua conducere să modernizeze economia Uzbekistanului, conform Agerpres.

Potrivit unei surse din interiorul băncii, Consiliul director al BERD va discuta astăzi reluarea operaţiunilor în Uzbekistan şi cel mai probabil îşi va da acordul pentru această propunere. "Va fi un semnal bun. Uzbekistanul este o ţară mare, iar acesta este genul de operaţiuni pe care BERD a fost mandatată să le facă", a declarat o a doua sursă, confirmând că cel mai probabil boardul îşi va da acordul pentru reluarea operaţiunilor în Uzbekistan.

Rugat să confirme această informaţie, un purtător de cuvânt de la BERD a declarat că banca nu poate face comentarii cu privire la agenda reuniunilor consiliului director.

Dacă reluarea operaţiunilor în Uzbekistan va fi aprobată de Consiliul director, preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, ar urma să efectueze o vizită în Uzbekistan la finele acestei luni.

Relaţiile dintre BERD şi Uzbekis-tan s-au deteriorat din cauza încălcării drepturilor omului de către autorităţile de la Taşkent. Disputa a ajuns la nivelul maxim în 2003, când Guvernul lui Islam Karimov a găzduit reuniunea anuală a BERD, în speranţa că astfel va atrage investiţii străine, însă, până la urmă, evenimentul a degenerat în acuze publice între Karimov şi organizaţiile de apărare a drepturilor omului. Un an mai târziu BERD şi-a restrâns împrumuturile acordate Uzbekistanului, iar până în 2007 a oprit complet finanţarea pentru noi proiecte în această ţară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb