Surse: Fuziunea "Linde" - "Praxair" nu se va finaliza după calendarul propus

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 aprilie 2017

Surse: Fuziunea "Linde" - "Praxair" nu se va finaliza după calendarul propus

Negocierile pe marginea planului de fuziune dintre producătorul german de gaze industriale "Linde" AG şi rivalul american "Praxair" Inc., în valoare de 65 de miliarde de dolari, se lovesc de aspecte legale, spun surse apropiate situaţiei, citate de Reuters, adăugând că acordul dintre părţi nu va fi finalizat aşa cum plănuiau acestea, înainte de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) "Linde", convocată în 10 mai.

Fuziunea, în acţiuni, dintre compania germană şi cea americană este menită să creeze un lider de piaţă care ar depăşi rivalul francez "Air Liquide" SA şi ar reuni grupul global "Linde", divizat în urmă cu un secol, în timpul Primului Război Mondial.

Sursele mai spun că, pe lângă aspectele juridice complexe care îngreunează fuziunea, afacerea s-a lovit şi de o neaşteptată opoziţie din partea sindicaliştilor germani, care se tem de reducerea influenţei atunci când sediul grupului care ar lua fiinţă ar fi mutat în afara Germaniei, respectiv de faptul că "Praxair", companie mai profitabilă decât cea germană, şi-ar aplica practicile operaţionale la nivel mondial.

Un purtător de cuvânt al "Linde" a declarat că părţile încă lucrează la finalizarea planului de fuziune înainte de Adunarea Generală a Acţionarilor, dar nu poate fi exclusă o amânare.

"Linde" nu intenţionează să solicite votul acţionarilor pentru fuziune în această reuniune, pe motiv că fiecare investitor va trebui să ia o decizie în mod individual cu privire la ceea ce face cu propriile acţiuni: le vinde sau le păstrează.

DSW, o asociaţie a investitorilor privaţi din Germania, a solicitat, deja, convocarea unei adunări extraordinare a acţionarilor dacă planul de fuziune nu va fi finalizat înainte de AGA.

În luna august 2016, "Linde" şi "Praxair" anunţau că poartă discuţii pentru fuziune, fără să garanteze că vor ajunge la un acord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb