Surse: Posibile pierderi de 60 milioane dolari pentru "Deutsche Bank", dintr-o tranzacţie cu derivate

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2017

Surse: Posibile pierderi de 60 milioane dolari pentru "Deutsche Bank", dintr-o tranzacţie cu derivate

Traderii băncii, suspectaţi că au încălcat limitele de risc

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, a realizat un pariu pe evoluţia inflaţiei în SUA, care i-ar putea genera pierderi de până la 60 de milioane de dolari, spun surse citate de Bloomberg.

Acestea susţin că tranzacţia s-a făcut prin produse derivate care au legătură cu inflaţia din SUA, iar banca germană analizează acum dacă traderii săi au încălcat limitele de risc. Una dintre surse menţionează că acest caz a escaladat până la board-ul de supraveghere al băncii.

"Dacă este adevărat că o singură tranzacţie a putut cauza o asemenea pierdere Deutsche Bank, atunci aceasta ar fi o lovitură pentru eforturile conducerii de a îmbunătăţii controalele interne", este de părere Michael Seufert, analist la NordLB.

Directorul executiv al "Deutsche Bank", John Cryan, încearcă să îmbunătăţească controalele de risc şi operaţionale din cadrul băncii. O eventuală încălcare a normelor privind limita de risc ar putea indica o slăbiciune în operaţiunile de supraveghere a traderilor, notează Bloomberg.

Oficialii diviziei din New York a "Deutsche Bank" au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la informaţia publicată de Bloomberg.

Amintim că "Deutsche Bank" trebuie să plătească în SUA 170 de milioane de dolari pentru soluţionarea litigiului judiciar în care este acuzat că, împreună cu alte bănci, a conspirat în vederea manipulării dobânzii Euribor, o rată de referinţă pentru operaţiunile interbancare. Un acord preliminar în acest sens a fost încheiat în luna iunie cu autorităţile din SUA.

În aprilie, Federal Reserve (Fed) - banca centrală americană - a amendat "Deutsche Bank" cu 156,6 milioane de dolari, pentru încălcarea normelor pe pieţele de schimb valutar şi pentru nerespectarea "regulii Volcker". Mai precis, cea mai mare bancă germană "nu a reuşit să detecteze şi să corecteze faptul că traderii săi utilizau chat room-urile pentru a comunica poziţiile concurenţilor", conform Fed.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb