SURSE: PSD şi PNL au bătut palma pe şefia ASF

MIHAI GONGOROI
Politică / 16 iunie 2020

Nicu Marcu

Nicu Marcu

Nicu Marcu, viitorul şef de la ASF

PSD renunţă la conducerea ASF şi primeşte încă un post la ANRE

"PSD a renunţat la ASF ca să nu fie Zamfir acolo, că aşa a zis Orban", potrivit unor surse

PSD şi PNL au făcut împărţeala pe funcţiile care devin vacante în această vară în câteva instituţii de reglementare importante, iar social-democraţii au renunţat la şefia ASF, astfel că Nicu Marcu va fi viitorul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor noastre.

"Orban a anunţat luna trecută că va negocia cu PSD, Orban care cu cât huleşte el ciuma roşie iată că a negociat cu PSD. Negocierile au dat rezultate, si PSD-ul spre surprinderea multora a renunţat la preşedinţia ASF şi a dat-o PNL-ului. Pentru că îi era imposibil să-l susţină pe Nicu Marcu la conducerea ASF, care e susţinut fervent de către Paul Stănescu pentru că îi leagă o veche relaţie de prietenie. Ori, lui Paul Stănescu, chiar dacă e secretar general al PSD acuma, i-ar fi fost greu să vină în partid să zică «nu-l susţinem pe Teodorovici sau pe Zamfir şi-l susţinem pe Marcu», care nu e membru PSD", potrivit unor surse.

Nicu Marcu, actual vicepreşedinte la Curtea de Conturi, şi Daniel Zamfir, senator PSD, erau principalii favoriţi la şefia ASF, potrivit informaţiilor noastre. În cărţi era şi Eugen Teodorovici, care purta negocieri cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu. Problema pentru Zamfir cel puţin este că pentru trecerea la şefia ASF este nevoie şi de acordul tacit al Preşedinţiei şi al Băncii Naţionale a României (BNR), instituţii-cheie chiar dacă nu au atribuţii în numirea şefului ASF. Zamfir nu are o relaţie foarte bună cu BNR, senatorul PSD fiind promotorul unor pachete de legi bancare văzute la banca centrală ca fiind anti-bănci.

Decizia conducerii PSD de a renunţa la şefia ASF a venit însă mai ales în condiţiile în care Orban a declarat luna trecută că nominalizarea lui Zamfir ar fi "o adevărată sfidare din partea PSD".

"Marcu a fost iniţial deputat pe listele PNL în mandatul 2012-2016, după care s-a dus vicepreşedinte la Curtea de Conturi pe negocierea lui ALDE. Deci neputând Paul Stănescu să-l impună în PSD pe acest Marcu, PSD-ul a cedat PNL-ului conducerea ASF", mai spun sursele.

Pentru asta, PSD a primit încă un post la ANRE, reglementatorul din piaţa energiei, unde Iulian Iancu, actualmente preşedintele Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, este în cărţi pentru funcţia de preşedinte.

"PSD a renunţat la ASF ca să nu fie Zamfir acolo, că aşa a zis Orban. Deşi Ciolacu, public, în conferinţa de presă de ieri, a spus că nu există aşa ceva politic, că nu se negociază, dar uite că PNL şi PSD pot negocia funcţiile în felul ăsta", potrivit surselor.

Marcu mai are susţinere pentru şefia ASF şi din partea ALDE, dar şi din partea lui Victor Ponta, care ar fi negociat în trecut cu Ciolacu susţinerea lui Marcu.

Poziţia de preşedinte la ASF este una din cele mai bănoase, salariul fiind de 15.000 de euro pe lună.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Hoții și trădătorii de țară ar trebui împușcați,ar trebui să întrăm peste ei în parlament și linșați .

    Oricine mai bine decat sub inginerul.. Nu stiu cine e Marcu asta dar nu are cum sa fie mai slab decat zamfir.

    Era belea mare dacă ajungea Zamfir la conducere ca nu mai puteau fura niciunul (nici PSD nici PNL nici alde nici Pro Romania) și va dați seama că era belea mare în statul roman și nici Manole zis Isărescu nu mai putea închide un ochi! Dar de atâta timp cât pot sa mai fure toți liniștiți nu e problema ca au de unde, dar e păcat de poporul roman ca de 30 de ani numai hoți promovează în funcții publice!

    PSD, PNL si UDMR trebuie sa dispara din parlament. PSD, PNL si UDMR 1%. Jos Hotia! Jos Mafia!

    E plina Romania de cretini si spalati pe creier, care cred cu convingere patologica, ca PSD e ciuma neamului iar PNL si USR reprezinta Soarele dreptatii, sau invers, cand in realitate toate aceste "UM" politice nu sunt altceva decat niste alternative de vot aruncate "prostimii", fiind controlate in totalitate de Sistemul securist din Colonie, la randul sau, controlat in totalitate de Papusarii externi! Probabil ca, atunci cand lepra securista Petrov, hahaia strigand in bataie de joc, "sa traiti binee!", se gandea de fapt la sloganul "sa votati binee....prostilor, caci tot "noi", adica aia cu epoleti, vom castiga"!

    Inca un incompetent la ASF. Ce mai conteaza? Cand ma gandesc ca asta face echipa cu pqnaramele Rosu, Gradinescu si Armeanu imi vine sa mor de ras. Ce poate fi mai de kkt de atat? Bisnisu’ e ingropat sperantele sunt moarte macar sa privim spectacolul jalnicelor figuri ale asefeului.

    1. Te oftici ? Ma bucur ca te oftici. Doare ! Sunt mulțumit. Inseamna ca Marcu este o alegere buna. Ce poate fi mai de kkt decât atât? Simplu, tu !

      Stiu de ce iti place Marcu! Pt ca iti place sa ti-o bagi in locul unde Marcu a tras cu Arcu'!

      Asa ca perversule, cel mai mare cacat este, cel facut de parinti la betie, adica chiar tu! 

    doar incompetentii isi gasesc loc in astfel de organizatii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb