Surse: Uber vrea să strângă 10 miliarde dolari în cel mai mai mare IPO din acest an

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 aprilie 2019

Surse: Uber vrea să strângă 10 miliarde dolari în cel mai mai mare IPO din acest an

Compania americană de ridesharing Uber Technologies Inc. a decis să încerce să vândă acţiuni de 10 miliarde de dolari cu prilejul unei operaţiuni de cotare publică iniţială (IPO), urmând să anunţe în mod public joi înregistrarea ofertei, au declarat marţi pentru Reuters surse apropiate situaţiei.

Un IPO de 10 miliarde de dolari ar reprezenta unul dintre cele mai mari IPO-uri de tehnologie al tuturor timpurilor şi cea mai mare de la listarea, în 2014, a gigantului chinez de comerţ electronic Alibaba Group, conform Agerpres.

Sursele citate de Reuters susţin că Uber vrea să obţină o evaluare cuprinsă între 90 miliarde şi 100 miliarde de dolari, influenţat de performanţele slabe ale acţiunilor rivalului Lyft Inc după IPO-ul său de luna trecută. Anterior, bancherii de investiţii au estimat că Uber ar putea fi evaluat la 120 miliarde de dolari însă cel mai recent compania a fost evaluată la 76 miliarde de dolari.

Uber intenţionează să înregistreze joi IPO-ul la organismul de supervizare a pieţelor bursiere din SUA (U.S. Securities and Exchange Commiss-ion) urmând ca peste două săptămâni să demareze întâlnirile cu potenţialii investitori astfel încât acţiunile sale să înceapă să se tranzacţioneze la New York Stock Exchange în luna mai. Sursele adaugă faptul că aceste planuri pot fi modificate în funcţie de condiţiile de pe piaţă.

Uber operează în peste 70 de ţări. Pe lângă serviciile de ridesharing, operaţiunile sale includ închirierea de biciclete şi scutere precum şi livrarea de mâncare. Anul trecut Uber a realizat venituri de 11,3 miliarde de dolari.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are pes-te 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb