Surse: UBS a suspendat traderi din SUA, Singapore şi Elveţia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2014

Surse: UBS a suspendat traderi din SUA, Singapore şi Elveţia

Măsura ar fi venit ca urmare a implicării acestora în manipularea cursului valutar

UBS AG a suspendat traderi valutari din SUA, Singapore şi Elveţia, după extinderea investigaţiei internaţionale privind manipularea cursului de schimb, spune o sursă apropiată situaţiei, citată de agenţia Bloomberg. Aceasta susţine că printre cei suspendaţi de cea mai mare bancă elveţiană se numără Onur Sert, trader pentru pieţe emergente din New York, şi cel puţin alţi trei traderi la nivel mondial.

Onur Sert şi Dominik von Arx, purtătorul de cuvânt al UBS Londra, au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la eventualele suspendări.

UBS a lansat anul trecut o analiză a operaţiunilor sale valutare, în urma apariţiei informaţiilor potrivit cărora traderi din industria bancară s-au înţeles să manipuleze indicele valutar de referinţă WM/Reuters, utilizat de investitorii şi companiile din întreaga lume.

Atunci, UBS l-a suspendat pe Niall O'Riordan, dealer şef, după ce autorităţile de reglementare au anunţat că anchetează piaţa valutară, pe care au loc zilnic tranzacţii de 5.300 miliarde dolari. Totodată, banca elveţiană le-a interzis angajaţilor să se înscrie în grupuri de mesagerie instant care implică alte bănci.

În luna februarie 2014, unele surse afirmau că UBS caută să obţină imunitate în SUA şi Uniunea Europeană, în cadrul investigaţiei globale privind tranzacţiile de pe pieţele valutare. Acestea spun că banca vrea să fie prima care raportează în faţa autorităţilor de reglementare din SUA şi Europa conduita sa pe piaţa valutară.

La începutul acestui an, autoritatea de reglementare financiară din Germania (BaFin) considera că posibila manipulare a cursului de schimb valutar şi a cotaţiilor metalelor preţioase este mai gravă decât scandalul referitor la dobânda interbancară de referinţă Libor, care a generat deja amenzi de aproape 6 miliarde dolari.

"Acuzele care privesc pieţele valutare şi ale metalelor preţioase sunt deosebit de grave, pentru că aceste valori de referinţă se bazează de obicei - spre deosebire de Libor şi Euribor - pe tranzacţiile de pe pieţele lichide, nu pe estimări ale băncilor", spunea, în ianuarie, Elke Koenig, preşedintele BaFin.

Până în prezent, la nivel mondial, cel puţin 20 de traderi au fost concediaţi, suspendaţi sau trimişi în concediu. Aceştia au fost angajaţi ai unor bănci precum "Citigroup" Inc., "Royal Bank of Scotland Group" Plc şi Barclays Plc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb