TAMARA CIOFU:  "Am reuşit împreună cu Guvernul Grindeanu să realizăm prima lege pentru asistenţa medicală a comunităţilor locale"

A.I.
Politică / 9 martie 2017

Tamara Ciofu

Tamara Ciofu

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunţat astăzi că Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care s-a aprobat primul act normativ care prevede asigurarea de servicii de sănătate în sistem integrat pentru persoanele şi grupurile vulnerabile de la nivelul fiecărei localităţi din România, precizează un comunicat de presă remis Redacţiei.

Tamara Ciofu a afirmat: "Am reuşit împreună cu Guvernul Grindeanu să realizăm prima lege pentru asistenţa medicală a comunităţilor locale. Am pornit acest demers din 2013 în primul mandat de parlamentar când am arătat importanţa dezvoltării unei reţele naţionale de unităţi de asistenţă medico-socială, astfel încât persoanele vârstnice din mediul rural să aibă acces la o îngrijire medicală minimă. Vreau să mulţumesc botoşănencei Lidia Onofrei care a fost persoana din partea Ministerului Sănătăţii care a redactat o mare parte a normelor acestei legi. Prin adoptarea acestui act normativ se va rezolva şi problema standardelor de cost, astfel încât să se asigure finanţarea integrală pentru funcţionarea unităţilor de asistenţă medico-socială din toate judeţele. Executivul anterior condus de Dacian Cioloş nu a fost interesat de promovarea acestui proiect de lege şi nu a făcut nimic pentru a asigura fondurile de cheltuieli pentru salarizarea personalului medico-sanitar, pentru medicamente şi materiale sanitare, deşi au fost făcute solicitări în acest sens, din partea unităţilor medico-sociale şi a Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. În urma demsersurilor efectuate la ministrul Finanţelor din Guvernul trecut, abia la sfârşitul anului 2016, după mai multe solicitări pe care le-am făcut personal, în ultimele şedinţe ale fostului Guvern s-a aprobat majorarea standardelor de cost.".

Actul normativ emis de Guvern care urmează să intre în dezbaterea Parlamentului are ca scop reglementarea asistenţei medicale comunitare la nivelul fiecărei localităţi. Astfel, vor fi înfiinţate centre comunitare integrate pentru creşterea accesului grupurilor vulnerabile la servicii de sănătate şi educaţie. Personalul din domeniul asistenţei medicale comunitare va lucra în colaborare cu medicii de familie, cu cei din cadul serviciului public de asistenţă socială şi cu alţi reprezentanţi de la nivel local care oferă servicii sociale, de sănătate şi educaţionale.

Deputatul social-democrat a declarat: "Cel mai important lucru este că acum avem un cadru legal complet prin care putem să identificăm problemele medico-sociale ale comunităţii, să acţionăm direct prin asistenţii comunitari şi personalul medical. Această lege pune accent în special pe furnizarea de servicii de prevenţie şi creează normele de bază pentru desfăşurarea activităţilor de vaccinări, realizarea de programe de screening populaţional şi implementarea programelor naţionale de sănătate. În acelaşi timp are loc o mai bună relaţionare cu medicul de familie care este înştiinţat de cazurile suspecte de boli transmisibile, sunt supravegheate gravidele cu risc medical sau social. Totodată se promovează practicile corecte de nutriţie a sugarului şi a copilului mic prin efectuarea de vizite periodice la domiciliu şi prin urmărirea aplicării măsurilor terapeutice recomandate de medicul specialist".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb