TANCZOS BARNA: "Localităţile vor deveni sigure doar când vom termina cu inconştienţa"

G.B
Miscellanea / 5 decembrie 2021

Tanczos Barna

Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus ieri că localităţile unde prezenţa urşilor a devenit o obişnuinţă vor deveni sigure doar în când vom termina cu inconştienţa,potrivit Digi24.

Tanczos Barna a comentat la Digi24 cazul celor doi turişti ucrainieni care s-au rănit încercând să fugă de o ursoaică şi puiul ei. El spune că viaţa oamenilor trebuie protejată şi că primarii au la dispoziţie mijloace pentru a alunga animalele sălbatice.

"Localităţile ca Sinaia, Braşov, Băile Tuşnad şi alte zeci de localităţi din ţară, unde prezenţa acestor animale sălbatice a devenit o obişnuinţă, vor deveni sigure doar în momentul în care vom termina cu inconştienţa cu care tratăm pericolul", a spus ministrul.

"Ursoaica nu a atăcat, doar înţeleg că a alergat să-şi apere puiul. O ursoaică, atunci când îşi apără puiul, omoară tot ce îi iese în cale. Dacă aceşti oameni n-ar fi avut şansa să sară gardul, probabil acum am fi vorbit despre decese", a adăugat el.

"Şi primarii, şi vânătorii, şi medicii veterinari care pot interveni în aceste situaţii trebuie să conştientizeze riscul la care se expune omul. În orice secundă prezenţa acestor animale sălbatice în localităţi se poate transforma într-un pericol. Mă bucur extrem de mult că cei doi au scăpat, dar când omul ajunge între ursoaică şi puiul ei, viaţa acestor persoane într-un pericol real", a spus Tanczos Barna.

"Noi am pus la dispoziţia primarilor baza legalp pentru a preveni asemenea situaţii. Ordonanţa de urgenţă prevede o intervenţie graduală care începe cu alungarea şi relocarea. Orice primar care se află în situaţia domnului primar din Sinaia are obligaţia de a interveni preventiv în interesul siguranţei cetăţenilor şi a turiştilor şi să reloce aceste exemplare care înţeleg că se plimbă pe străzile din Sinaia de ani de zile. Eu nu pot să înţeleg, într-un moment în care viaţa acestor oameni a fost pusă în pericol să se pună problema dacă separăm ursoaica de pui, dacă sentimentele ursoaicei sau puiului sunt mai importante decât viaţa umană", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa reloce aceste exemplare,unde?Padurile au fost taiate,de ani de zile a fost interzisa vanatoarea controlata a ursilor,alte tari nu-i vor fiindca sunt animale periculoase,ati pus voi bazele legale la dispozitia primarilor!Faceti totul de mantuiala sa nu ziceti ca nu ati facut nimic si aruncati pisica moarta in curtea altuia!Eu cred ca ursii ar trebui prinsi si sterilizati,sa nu se mai inmulteasca,precum cainii dar voi nici cu cainii nu ati rezolvat problema.

    "Localităţile vor deveni sigure doar când vom termina cu inconştienţa"

    nu 

    localitat ile vor deveni sigure cand vom inlatura actuala clasa politica de la putere, caci ea e cea care terorizeaza cetateanul comun cu tot felul de aberatii ... de la covid, pana la inflatie, criza energetica, etc  

    muriti dracu si lasati-ne sa ne traim linistiti viata fir-ati ai dracului de satanisti !  

    1. "Mana întinsă fara o poveste nu primește nimic!"

      Deci din start tu ești în dezavantaj. Restul cer destul de multe de la tine, tu doar vrei sa fi lăsat în pace. Și presiunea va fi mărită mereu până o sa faci! De bună voie, desigur. 

      Gândește-te între timp ce ai putea și tu să ceri daca vrei sa ai vreo șansă. 

      Mu1e PiSdeu, ati venit sa comiteti jaful jafurilor si sa omorati oamenii, fir-ati ai dracului de satanisti !

    ..la capătul pușii OM dacă penetrează și de la Bruxelles ursul . Gen feminin

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb